Αχτύπητο δίδυμο οι Βασιλακόπουλος και Πορτοσάλτε: «Επέκταση της υποχρεωτικότητας» – «Θα γίνει επανάσταση», τους απάντησαν

 Και ο διχαστικός λόγος καλά κρατεί στα κανάλια…

Για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του ιού , έκανε λόγο ο  καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είναι προφανές ότι στην Ελλάδα ο εμβολιασμός έφτασε σε στασιμότητα. Υπάρχει ένας πυρήνας που δεν πείθεται με τίποτα. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρχει επιβάρυνση από τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Είναι τρομερό ότι οι ανεμβολίαστοι δεν επηρεάζονται καθόλου από το ότι έχουμε τόσους νεκρούς κάθε μέρα.

Μία λύση υγειονομική είναι το lockdown. Πιο έξυπνη λύση είναι να αυξηθεί η υποχρεωτικότητα επειδή ο άλλος δεν βλέπει το καλό του. Θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα αλλιώς θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές».

«Εκεί πέρα θα γίνει επανάσταση», του αποκρίθηκε ένας εκ των παρουσιαστών, για να επιμείνει στην πρότασή του και να συνεχίσει:

«Στην εστίαση για παράδειγμα γιατί έχει το δικαίωμα να μην εμβολιάζεται; Θεωρητικώς όσοι πάνε ως πελάτες στην εστίαση είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι. Είναι όμορφα τα λόγια “ναι στους εμβολιασμούς, όχι στην υποχρεωτικότητα”, αλλά με 5χιλ εμβολιασμούς την ημέρα τι άλλο μπορεί να γίνει; Να σας θυμίσω ότι μας απειλούσαν ότι θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία εξαιτίας του ότι οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν δεν θα δουλέψουν. Το μέτρο όμως της υποχρεωτικότητας λειτούργησε γιατί πολλοί πήγαν τελευταία στιγμή και εμβολιάστηκαν».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις για τους ανεμβολίαστους, Άρης Πορτοσάλτε, ωρυόμενος για τα εκατομμύρια που δεν εμβολίαστηκαν:

«Ναι αλλά μετά όλοι αυτοί θα ζητάνε να αυξηθούν τα κρεβάτια ΜΕΘ. Δεν κατάλαβα το 60% που εμβολιάστηκε γιατί να κλειστεί μέσα στο σπίτι του επειδή ο άλλος δεν πάει να εμβολιαστεί;».

loading...