Το ξεπούλημα του ΟΛΠ

Η ελληνική κυβέρνηση μεταβιβάζει το συμφωνηθέν 16% του ΟΛΠ στην Cosco, γνωστή για το λαθρεμπόριο της, έναντι 88 εκ. € – δίνοντας της επί πλέον παράταση για τη διεξαγωγή των επενδύσεων, χωρίς τη νόμιμη πληρωμή ρητρών της τάξης των 40 εκ. €. 

Τα χρήματα αυτά βέβαια θα τα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ, για να συμψηφίσει με το δημόσιο χρέος μας – ένα χρέος που συνεχίζει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα, έχοντας υπερβεί τα 387 δις €, παρά το ξεπούλημα και την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς τονίσαμε πως η συγκεκριμένη μεταβίβαση των μετοχών, αποτελεί ευθεία παραβίαση καθήκοντος από τους αρμοδίους υπουργούς – ποινικό αδίκημα δηλαδή. Εύλογα αφού, εκτός από τη ζημία που προκαλείται στο δημόσιο συμφέρον με την απώλεια της ρήτρας και με τη μη είσπραξη μερισμάτων, έως ότου διενεργηθούν οι επενδύσεις, η τροποποίηση αποτελεί δεδικασμένο – το οποίο θα εκμεταλλεύονται στη συνέχεια όλοι όσοι διενεργούν ανάλογες συναλλαγές με το κράτος. 

Εν προκειμένω, το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους Έλληνες Πολίτες και στους εγχωρίους ή ξένους επενδυτές είναι το ότι, δεν είναι απαραίτητη η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων τους απέναντι στο κράτος.

loading...