Ρόλο κατόπτευσης στόχων είχαν οι δύο Πακιστανοί





  Μιχάλης Χατζηβασίλης     *

Υποστήριξη στην κατόπτευση των στόχων φαίνεται να είχε ο 38χρονος Αζέρος από τα δύο πρόσωπα από το Πακιστάν, τα οποία συνελήφθηκαν την περασμένη βδομάδα στη Λεμεσό.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» από αστυνομικές πηγές, που προσθέτουν ότι η διασύνδεσή τους με τον 38χρονο κάτοχο ρωσικής υπηκοότητας, έγινε μετά την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων άλλου ομοεθνή του που πιάστηκε στην Πάφο. Οι Αρχές ασφαλείας επιχειρούν να στοιχειοθετήσουν με μαρτυρία το αδίκημα της συνωμοσίας και ευελπιστούν ότι με το άνοιγμα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και των τεσσάρων υπόπτων θα βρουν άκρη.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που έχουν παραδώσει πάροχοι τηλεφωνικών εταιρειών, οι τρεις Πακιστανοί συνεργάζονταν μεταξύ τους. Ο μεν ένας που διέμενε στην Πάφο φέρεται να είχε προμηθεύσει τον Αζέρο με στολή της εταιρείας ντελίβερι που εργαζόταν, ενώ και οι άλλοι δύο ομοεθνείς του που διέμεναν σε δύο ξεχωριστά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία στη Λεμεσό και που εργάζονται και αυτοί ως οδηγοί ντελίβερι, είχαν επαφές μεταξύ τους. Όπως διαπιστώνεται, οι δύο φέρονται να υποβοηθούσαν τον Αζέρο στην κατόπτευση περιοχών και προσώπων που ενδεχομένως να αποτελούσαν στόχο.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν με την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ από τα κινητά τηλέφωνα του Αζέρου προέκυψαν αρκετά τεκμήρια όσον αφορά στη δράση του στις ελεύθερες περιοχές. Επίσης, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας αναμένουν τα αποτελέσματα βαλλιστικής, δακτυλοσκοπικής και εξέτασης γενετικού υλικού από πιστόλι που μεταφέρθηκε από τα κατεχόμενα για να φανεί αν συνδέεται με τον 38χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες μέχρι και τρομοκρατίας. Οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο και οι τέσσερις ύποπτοι κρατούν το στόμα τους κλειστό και αρνούνται ανάμιξη στα όσα τους καταλογίζονται. Οι ανακρίσεις δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπόταν και αναμένεται ότι θα ζητηθεί η ανανέωση της κράτησης όλων των υπόπτων.

Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση έχουν επιδείξει από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον Ισραηλινοί, αφού οι πληροφορίες για τα επικείμενα κτυπήματα προήλθαν από πηγές Ισραηλινών, δεδομένου ότι οι στόχοι ήταν Ισραηλινοί που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο επαγγελματικά. Σημειώνεται ότι κατά την ώρα της σύλληψης του 38χρονου είχε εντοπιστεί σε όχημα ενοικίασης που οδηγούσε, ένα ένσφαιρο πιστόλι

https://www.philenews.com/

loading...