Φαντάζομαι ότι έχετε όλοι δει ηλιοτρόπια και πως ο ανθός τους ακολουθεί ασταμάτητα τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι αρχαίοι λοιπόν δημιούργησαν για αυτό όχι απλά μύθο αλλά τελενοβέλα ολόκληρη (τύφλα να έχει η Μιλάγκρος η ατίθαση).

Αρχικά θυμάστε τα ρεζιλίκια της Αφροδίτης με τον Άρη που τους έπιασε ο Ήφαιστος στα πράσα και έγιναν ρεντίκολο σε όλο τον Όλυμπο; E! O ρουφιάνος της παρέας ήταν ο Ήλιος που τα βλέπει όλα και τα είπε στον απατημένο σύζυγο. 

Έξαλλη η Άφρω έψαχνε τρόπο να εκδικηθεί τον Ήλιο και δεν ζορίστηκε και πολύ. Έμαθε ότι ο λεγάμενος εκείνη τη σεζόν είχε έρωτες με τη νύμφη Κλυτία, οπότε σου λέει η άλλη, θεά του έρωτα είμαι ας του κάνω τη ζωή μπουρλότο.

Η Αφρούλα λοιπόν έριξε κατάρα στον Ήλιο να ερωτευτεί μια άλλη, συγκεκριμένα την Λευκοθόη, κόρη του βασιλιά της Περσίας Όρχαμου. 

Η πιτσιρίκα τέρμα χάπατο αλλά πανέμορφη, δεν είχε καταλάβει ότι έπαιζε για πάρτη της τέτοιο συνοικέσιο. Βέβαια είχε λίγο αγχωθεί γιατί το μαύρισμα της ήταν πιο σκούρο από ποτέ λες και ο ήλιος την ῾έβλεπε῾ ακόμα και όταν αυτή καθόταν στη σκιά.

Κάποια στιγμή ο Ήλιος δεν κρατήθηκε και εμφανίστηκε να ομολογήσει το έρωτα του. Κάγκελο η Λευκοθόη, αλλά της άρεσε και λίγο η φάση!

Ακούει τα κουτσουμπολιά για τα σαλιαρίσματα του Ήλιου η παλιά τον ερωμένη η Κλυτία και πάει στον πατέρα της μικρής και τους κάνει βούκινο. Ο βασιλιάς της Πέρσίας, καθόλου σατράπης, έθαψε την κόρη του ζωντανή για να ξεπλύνει την τιμή της.

Ο Ήλιος ένα ράκος, για να τιμήσει τη Λευκοθόη, μετέτρεψε το κορμί της στο δέντρο που παράγει το λιβάνι, ώστε η μυρωδιά της να φτάνει στους ουρανούς, ενώ ξεκαθάρισε στην Κλυτία ότι δεν έχει ελπίδες για επανένωση. 

Η νύμφη το πήρε τόσο κατάκαρδα που από τη θλίψη της μεταμορφώθηκε σε ηλιοτρόπιο για να κοιτάει πάντα την πορεία του αγαπημένου της Ήλιου μαρτυρώντας έτσι τον έρωτα της για αυτόν.  

Συμπέρασμα: 2 νεκρές, ένας ερωτικά απογοητευμένος και το Αφροδιτάκι που τα ξεκίνησε όλα ζωάρα!

loading...