ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ: Γεύοντας τον Παράδεισο

​Να που πέρασε ένας μήνας κοινής ζωής στο νησάκι Ερείκουσα. Πλέον όλα αλλάζουν μορφή, ακολουθούν τους νόμους του Θεού ως δημιούργημά του. Περάσαμε έναν Σεπτέμβρη καλοκαιρινό με πολύ δημιουργικό μάθημα και καταφέραμε, δόξα τω Θεώ, πολλούς οργανωτικούς μας στόχους. Μαζί με τους 3 μαθητές μου τελειώνοντας το σχολείο υπήρξαν φορές συνάντησής μας στην παραλία με παιχνίδι και χαρά. Απολαύσαμε το λιμανάκι και τις βόλτες μας ως παρέα ή ως ατομική ώρα χαλάρωσης, προσευχής, συγκέντρωσης και γυμναστικής.

​Σιγά-σιγά στο καφενεδάκι του νησιού τα πρόσωπα γίνονται πιο γνώριμα και φιλικά. Παραμένει όμως ανεξερεύνητο μεγάλο μέρος του νησιού και αποτελεί για εμάς πόλο έλξης και πρόκλησης. Σιγά σιγά βρίσκουμε τα πατήματά μας στο νέο μας σπίτι, την Ερείκουσα, έχοντας όμως ακόμη δρόμο μακρύ.

​Οργανώνουμε και αγαπάμε πιο πολύ το σχολείο μας και θέτονται στο τραπέζι στόχοι συνεργασίας ως κοινότητα Ερείκουσας.

​Η προετοιμασία για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου είναι πάρα πολύ μεγάλη, πυρετώδης θα έλεγα, γιατί η καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και ιστορίας αποτελεί έναν από τους πολλούς κύριους στόχους μου, όπως καταγράφεται κυρίως το τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Με κύριο γνώμονά μας τον σεβασμό στις αξίες προοδεύουμε τόσο γνωστικά όσο και συμπεριφορικά.

​Η Ερείκουσα πλέον έχει μπει και αυτή στο φθινόπωρο και μοιάζει σαν να κάνει επανεκκίνηση σβήνοντας ή και αποθηκεύοντας την τεράστια καλοκαιρινή της ιστορία.

​ Αναφερόμενη σε μία από τις εμπειρίες μας θα σας έλεγα πως χθές παρευρισκόμενη σε μία τοπική επιχείρηση όπου έτρωγαν το βραδινό τους πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, αποφάσισα να τους σηκώσω, να τους μάθω συρτάκι και κερκυραϊκούς χορούς. Μίλησα μαζί τους και πιθανόν να μας επισκεφθούν και σήμερα βλέποντας και μαθαίνοντας για το σχολείο μας.

​ Αυτό το διάστημα είχαμε κάποιες δωρεές από ανθρώπους είτε μέσω της οργάνωσης International Hellenic Association, είτε ατομικές, προσωπικές, είτε από συλλόγους.

​Η αγάπη τους μας δίνει τόσο υλική βοήθεια όσο και ψυχική!

​Ανυπομονώ ο επόμενός μου μήνας εδώ να γεμίσει με ευλογία Θεού που να μπορώ να την διασκορπίσω τόσο στο σχολείο όσο και αλλού.

Σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε η να ζήσετε κοντά μας, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION IHAHellas@gmail.com

ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αποστολία Ρούση

δασκάλα στο Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

loading...