Κ.Φαρσαλινός: «Μετά τον οικονομικό βιασμό εστίαση και διασκέδαση επιβιώνουν με τον υγειονομικό ρατσισμό»

 Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τέθηκαν σε εφαρμογή το Σάββατο. 

«Μετά τον οικονομικό βιασμό, εστίαση και διασκέδαση επιβιώνουν με τον υγειονομικό ρατσισμό.

Στρατός χρήσιμων ηλίθιων το εμφανίζει ως κανονικότητα, με υπερηφάνεια.

Χωρίς πάτο το βαρέλι», γράφει ο Κ.Φαρσαλινός. 

Ποια είναι τα νέα μέτρα

Τα μέτρα για τους εμβολιασμένους περιλαμβάνουν την απελευθέρωσης της εστίασης και πλέον δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τους πολίτες στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, επομένως θα μπορούν να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Εν συνεχεία, πλήρης «ελευθερία» υπάρχει πλέον και στους κλειστούς χώρους διασκέδασης όσον αφορά στους εμβολιασμένους για τη νόσο COVID-19 και νοσήσαντες.

Ακόμα, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες, καθώς και η απαγόρευση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ακόμα και στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.

Επισημαίνεται πως σε θέατρα, κινηματογράφους και παιδότοπους η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για όλους.

Πάντως, όπως υπογραμμίστηκε, σε μεικτούς χώρους (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι) τα δεδομένα δεν αλλάζουν οπότε η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων θεωρούνται υποχρεωτικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά στο προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, παραμένουν σε ισχύ οι έως τώρα προβλέψεις οπότε οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας.

Τα προαναφερθέντα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο (09/10) και θα διαρκέσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες αφού θα επαναξιολογηθούν.

loading...