Υπ. Μετανάστευσης: Υπέγραψε μνημόνιο με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για την ένταξη των προσφύγων

 Το Υπ. Μετανάστευσης συνεχίζει τον ισλαμικό εποικισμό της Χώρας με μουσουλμάνους λαθροεποίκους ενώ ο αυτόχθων πληθυσμός συρρικνώνεται δραματικά

Μνημόνιο κατανόησης για την υποστήριξη των προσπαθειών ένταξης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα συνυπέγραψαν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το μνημόνιο, που επισημοποιεί την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα αυτόν, υπέγραψαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη και η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Μιρέιγ Ζιράρ.

«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και μόνο μέσα από τις συνέργειες μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο απαιτητικό ανθρωπιστικό έργο», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού, η Ύπατη Αρμοστεία στόχο έχει να στηρίξει τις ενταξιακές δράσεις της κυβέρνησης, καθώς και να σχεδιάσει και να ξεκινήσει νέες πιλοτικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Η Ύπατη Αρμοστεία θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών σχετικά με την ένταξη των προσφύγων.

Επίσης, αναλαμβάνει τη συλλογή και παροχή στοιχείων για τις δεξιότητες και την εξειδίκευση των προσφύγων, προκειμένου να συμβάλει στο να μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες που θα έχουν, όπως και η προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, θα παρακολουθεί την πρόοδο στον τομέα της ένταξης στο πέρασμα του χρόνου, μέσω συγκεκριμένων δεικτών που θα συμφωνηθούν με το υπουργείο.

«Η ένταξη απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από όλους. Ο καθένας έχει κάποιο ρόλο να διαδραματίσει, κάτι να προσφέρει», δήλωσε η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...