Κρίμα που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν υποστήριζαν τέτοιες προσπάθειες - Ελληνικό Στρατιωτικό Θωρακισμένο - Κάνει και για Βιοχημικό Πόλεμο


 Ο «Οπλίτης» είναι ένα πρωτότυπο στρατιωτικό όχημα, 100% ελληνικό που έχει φτιαχτεί από την ελληνική εταιρεία EODH. Η συγκεκριμένη έχει έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί κεφάλαια της ίδιας της εταιρείας. 


Συναντούμε τον Θανάση Γραμματικό που έχει επιμεληθεί το Project και μιλάμε – αναλύουμε τα πάντα για τον «Οπλίτη», ο οποίος παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. 


Πρόκειται για ένα όχημα 10 τόνων πολλαπλού ρόλου και υψηλής ευκινησίας. Ο «Οπλίτης» μπορεί να μεταφέρει οπλικά συστήματα, προσωπικό και φυσικά να επιτηρεί στα σύνορα, ενώ η πλατφόρμα του μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες.


Μεταξύ άλλων η εταιρεία EODH συνεργάζεται στη θωράκιση των Leopard. Όπως αναφέρει και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μιτσής πρόσφατα η EODH υπέγραψε συμβόλαιο και σύμβαση με μεγάλη εταιρεία της τάξης των 100.000 εκατομμυρίων ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :