Υπουργός στην Βρετανία δέχεται επίθεση από εξαγριωμένο πλήθος (βίντεο)


 




Πλησιάζει ο καιρός που οι πολιτικοί θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν στον δρόμο από το εξαγριωμένο πλήθος. Αυτό συνέβη στην Βρετανία όταν υπουργός δέχτηκε επίθεση από αντιεμβολιαστές.


Ο υπουργός κατευθυνόταν σε ένα γραφείο στο κεντρικό Λονδίνο, λίγες μόλις ημέρες, αφότου η δολοφονία ενός βουλευτή σε συνάντηση με τους ψηφοφόρους του, έφερε στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας των πολιτικών.


Στα πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Στέγασης Μάικλ Γκόουβ περπατά μόνος του, κοιτώντας το κινητό του, όταν αντιεμβολιαστές διαδηλωτές τον πλησιάζουν, αισχρολογώντας. Αστυνομικοί σπεύδουν να περικυκλώσουν τον υπουργό, ο οποίος οδηγείται κατόπιν σε ένα κοντινό κτίριο.


Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Συντηρητικός βουλευτής Ντέιβιν Έιμες, 69 ετών, μαχαιρώθηκε από έναν νεαρό μέσα σε μια εκκλησία στο Λι-ον-Σι, στα ανατολικά του Λονδίνου. Πολλοί πολιτικοί εξέφρασαν φόβους για την ασφάλειά τους και ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των μηνυμάτων μίσους που λαμβάνουν μέσω του διαδικτύου.


Για το σημερινό επεισόδιο η αστυνομία ανέφερε ότι μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περικυκλώσει ένα μέλος του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Γουεστμίνστερ. «Οι αξιωματικοί μας βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και τον συνόδευσαν με ασφάλεια σε ένα γειτονικό κτίριο», πρόσθεσε.


Δεν έγινε καμία σύλληψη. Ο Γκόουβ δεν έχει κάνει καμία δήλωση μέχρι στιγμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :