ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΙΤΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΩΝ

 ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΥ. ΙΔΙΩΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΜΕ…

Κώστας Χατζιδάκης,  συγγραφέας αρθρογράφος  *

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος σήμερα, σκέφθηκε και αποφάσισε εξαιρετικά υψηλές τιμές στην θανούσα Φώφη Γεννηματά, μια καθαρή αγωνίστρια και άτυχη όντως πολιτικό.

Άλλο συγκίνηση όμως και άλλο δράσεις, αποφάσεις και κινητοποίηση που όμοιά της αναλογικά, δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στον τόπο για κανέναν πολιτικό, διανοούμενο ή εθνικό μας ήρωα, από καταβολής Ιστορίας μας!

Μέγα ιστορικό γεγονός τέτοιο, ώστε να σταματήσει η λειτουργία τής Βουλής, να κηρύσσεται εθνικό πένθος, λαϊκό προσκύνημα και ακύρωση παρελάσεων της 28η Οκτωβρίου; Θα φτάσουμε να παρακαλούμε, μόλις διαβαστεί αυτό το κείμενο, να ακολουθεί τιμητικά 10 λεπτών σιγή από τούς αναγνώστες!

Αλήθεια, όταν σκοτώθηκε από άδικο αναπάντεχο και τραγικό δυστύχημα ο μεγάλος ήρωας της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέκος Παναγούλης, έγιναν, έστω το 1/10 από όσα οργάνωσαν για τον θάνατο της συμπαθέστατης κατά τα άλλα Φώφης Γεννηματά; Έγινε όταν πέθανε ο άριστος και δημιουργικός υπουργός πατέρας  της ή άλλος γνωστός και συμπαθής πολιτικός;

Τους νεκρούς τους αφήνουμε με κάποιο σεβασμό, ήσυχους στον νέο κόσμο τους. Όχι τόσος ντόρος. Όχι τόση αναστάτωση που δεν ξανάγινε ποτέ άλλοτε για κανέναν σεμνό αρχηγό, (τρίτου μάλιστα κόμματο) ή για κάποιον μεγάλο κοινωνικό ή εθνικό ΗΡΩΑ…

Την ίδια, αν την ρωτούσαν, δεν θα τα ήθελε όλα αυτά. Γιατί θα σκεφτόταν με ευαισθησία πόσες νέες και άξιες γυναίκες και αγωνίστριες της ζωής και αυτές, πεθαίνουν κάθε μέρα το ίδιο άδικα και σκληρά, μέσα στην θλίψη, τον πόνο, την μοναξιά και την αδιάφορη σιωπή…….

Κώστας Χατζιδάκης,  συγγραφέας αρθρογράφος

 

loading...