Βγήκαν μαχαίρια στην ΝΔ: «Βράζουν» με τον Κ.Μητσοτάκη για την ιδεολογική «στροφή» – Έρχεται η διάλυση;

 Έχουν βγει τον τελευταίο καιρό τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία, με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου». 

Η ΝΔ υπό τον Κ.Μητσοτάκη έχει χάσει ξεκάθαρα τον ιδεολογικό προσανατολισμό της, ενώ την ίδια ώρα με την πολιτική της έχει διχάσει τους Έλληνες, καθώς τους έχει χωρίσει σε εμβολιασμένους και μη.

Εντός ΝΔ το κλίμα είναι βαρύ, η πρόσφατη διαγραφή του Κ.Μπογδάνου οδήγησε βουλευτές και υπουργούς στο να κάνουν δηλώσεις είτε κατά του πρωθυπουργού, είτε κατά άλλων στελεχών του κόμματος. 

Την αρχή την έκανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον Κ.Μητσοτάκη, να σημειώσουμε εδώ πως ο Κ.Κυρανάκης είναι ένας νέος βουλευτής και δεν συνηθίζεται ένας νέος βουλευτής να ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό σε ζωντανή μετάδοση. 

Ο Α.Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον Κ.Μητσοτάκη και έστρεψε τα βέλη του στον Ν.Δένδια, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε πως έχει βλέψεις για αρχηγία της ΝΔ. 

Η ιδεολογική «στροφή» της κυβέρνησης 

Το θέμα Μπογδάνου ανέδειξε ξεκάθαρα τα δύο «στρατόπεδα» εντός της Νέας Δημοκρατίας για την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.

Από τη μία, όσοι επιθυμούν την μετατροπή της ΝΔ σε νέο ΠΑΣΟΚ και από την άλλη, όσοι θέλουν το κόμμα να έχει καθαρά δεξιό ιδεολογικό πρόσημο, σύμφωνα με τις ιδρυτικές αρχές του.

Μόλις πρόσφατα άλλωστε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε διαφωνήσει ανοιχτά με τη «στροφή» του κόμματος, ενώ έχει κάνει σαφή τη στάση του ενόψει της ψήφισης των συμφωνιών που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή.

Περισσότεροι από 120 στους 158 βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον «νεοκομμουνισμό» της ηγεσίας του κόμματος και με την πρώτη ευκαιρία θα το αποδείξουν.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση τόσο τα πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ετοιμάζεται και για παραχωρήσεις στο Αιγαίο, κάτι που έχει παραδεχθεί και ο Κ.Μητσοτάκης. Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι διόλου απίθανο να οδηγήσει στην ολική κατάρρευση του κόμματος, καθώς πολλοί από τους βουλευτές που μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιδράσει ανοιχτά θα προσπαθήσουν να φέρουν αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος. 

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός 

Δεν είναι μόνο η ιδεολογική στροφή που έχει διχάσει την ΝΔ, αλλά και ο πρόσφατος ανασχηματισμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr αρκετοί νυν υπουργοί είναι δυσαρεστημένοι από τις αλλαγές. 

Κυρίως… ο Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην πλέον υπουργός Υγείας πήρε μεταγραφή για το υπουργείο Τουρισμού, κάτι που τον έχει δυσαρεστήσει, καθώς θεωρεί πως ο Κ.Μητσοτάκης τον κατηγορεί για την αποτυχία των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Παράλληλα και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας φέρεται υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, διότι είχε κατέθετε εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Τέλος ακόμα και ο Θάνος Πλεύρης δεν δέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη το υπουργείο Υγείας, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ίδιος έχει πει στον στενό του κύκλο πως θα προτιμούσε ένα υπουργείο όπως των Οικονομικών, διότι είναι δικηγόρος και δεν έχει καμία σχέση με την υγεία. 

Βλέπουν ανοιχτή πόρτα τα δεξιά κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια διαρκή δημοσκοπική κατάρρευση αφού οι πραγματικές δημοσκοπήσεις την δίνουν κάτω του 30%, κάποιες μάλιστα την δίνουν και κάτω του 25%. 

Η κατάρρευση της ΝΔ όμως δεν οφείλεται σε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ, καθώς κανένα από τα δύο κόμματα δεν αυξάνει τα ποσοστά του, αντιθέτως το μεγαλύτερο ποσοστό των χαμένων ψήφων μοιράζεται σε χαμηλότερα δεξιά κόμματα, ή στην Ελληνική Λύση, η οποία έχει αυξήσει τη δυναμική της. 

Στα «δεξιά» της ΝΔ, τα μικρότερα κόμματα, κάνουν πάρτι: Με την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου να δείχνει ικανή ακόμα και για διπλασιασμό του ποσοστού της, τον Γ.Τράγκα να σαρώνει την Ελλάδα και να είναι πολύ κοντά σε είσοδό του στη Βουλή, τον Φ.Κρανιδιώτη και τον Θ,Τζήμερο να μετατρέπονται σε «πρώτη στάση» εκτός ΝΔ για τους διαμαρτυρόμενους ψηφοφόρους, ακόμα και τους Έλληνες για την Πατρίδα του Η.Κασιδιάρη να καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις με ένα ποσοστό 2% και πολιτικές κινήσεις, όπως αυτή της κίνησης των «13» που εδράζονται στους καραμανολογενείς, Ν.Καραχάλιο και Ν.Νικολόπουλο, αλλά και τους αριστερόστροφους, πλην εθνοκεντρικούς, Κ.Καζάκη και Δ.Μαντά, να έχουν πλέον πολυάριθμο ακροατήριο, όλα είναι ανοικτά.

Ακόμα και να ξεπεράσουν το ιστορικό 19% των δεξιών κομμάτων του Μαΐου του 2012!

Αν εμφανιστεί, δε, και το πολυαναναμενόμενο «δεξιό μεγάλο κόμμα», το οποίο «γράφει» στο όνομα του Δ.Γιαννακόπουλου 15%, όλο αφαιρούμενο από τη ΝΔ, τότε θα τεθεί θέμα επιβίωσης της ίδιας της ΝΔ.

loading...