Γ. Τράγκας από Βόλο: «Ο “πρίγκηπας” δίνει υποσχέσεις αλλά παντού υπάρχει ένδεια και φτώχεια»

Περιοδεία στην Θεσσαλία πραγματοποιεί από σήμερα κλιμάκιο του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”. Πρώτος σταθμός ήταν ο Βόλος.

Ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ Γιώργος Τράγκας, μίλησε για όλους και για όλα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την περιοδεία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη χώρα παρά τις υποσχέσεις των πρωθυπουργών της, είτε έχει φωτιές είτε πλημμύρες είτε σεισμούς.

Όπως πρόσθεσε, όλοι, όπως και ο κύριος Μητσοτάκης, υπόσχονται αντιπλημμυρικά έργα των οποίων οι εργασίες ξεκινούν ή δείχνουν ότι αρχίζουν όταν καεί η Εύβοια ή η Βαρυμπόμπη ή το Μάτι.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν πηγαίνει στις πληγείσες περιοχές, μοιράζει προκαταβολές ύψους 5.000 – 7000 ευρώ σε όσους καταστραφεί ολοσχερώς και μετά τους χτυπάει στην πλάτη λέγοντας “τώρα θα τα φτιάξετε καλύτερα”!

 Ανέφερε δε ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να αναταχθεί η χώρα με δημόσιο χρέος 340 δις και τους μισούς πολίτες να μην κοιμούνται από αγωνία λόγω υπερχρέωσης σε δημόσιο και Τράπεζες.

Ο επικεφαλής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ανέφερε κατ’ αρχήν ότι στις περιοδείες του, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ακούει τα προβλήματα των κατοίκων, τα καταγράφει και βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα γι’ αυτά που βλέπει.

Αναφερόμενος στο θέμα της Οικονομίας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη πουθενά. “Υπάρχει ένδεια και φτώχεια. Υπάρχει μείωση του βιοτικού επιπέδου και μείωση του προσδόκιμου ζωής” , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Πρόσθεσε ακόμα ότι εκατομμύρια Έλληνες, είναι απογοητευμένοι και πως ένα μεγάλο κομμάτι είναι άνεργοι. “Σ’ αυτό το κομμάτι προστέθηκαν και άλλοι άνεργοι, λόγω lock down και ακραίων περιοριστικών μέτρων” όπως είπε.

Προέβλεψε μάλιστα ότι η οικονομία δεν πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους: “Χώρα με 380,2 δις € δημόσιο χρέος, δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη, πολύ περισσότερο όταν οι ειδήμονες λένε ότι το 2022 σ’ αυτό το χρέος θα προστεθεί και άλλο και θα ανέλθει στα 430 δις €. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη”. Και συνέχισε: “Θεωρώ χυδαίο ψέμα και χυδαία προπαγάνδα να λες σε μια χώρα όπου 4.250.000 ΑΦΜ είναι υπερχρεωμένα σε τράπεζες και Δημόσιο, ότι θα έχει ανάπτυξη. Επίσης η χυδαία προπαγάνδα για επιδοματική πολιτική ότι μοιράζονται οικονομικά αντίδωρα στους Έλληνες, ώστε να νιώθουν ότι το κράτος προοδεύει, ευημερεί και αναπτύσσεται. Όλα αυτά είναι ψέματα».

Επίσης, ο Γιώργος Τράγκας επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση και το πρώτο που πρέπει να ζητήσει είναι οικονομική αγρανάπαυση: “Δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει όσα πληρώνει στους δανειστές της! Έχει εξοντωθεί ο Έλληνας οικονομικά και γι’ αυτό γηράσκει δημογραφικά, πεθαίνει η χώρα, δεν γίνονται οικογένειες και οι μόνες περιοχές που έχουν θετικό πρόσημο, είναι η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο”.

 

 

Πρόσθεσε ακόμα τα εξής: “Στη χώρα μας πέρα από το lock down και του ιού που είναι υπαρκτός και υπερμεταδοτικός, η πολιτική που ασκήθηκε στον πληθυσμό της ήταν ακραία, διχαστική και ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποίησε τον Covid 19. Τα μέτρα που εφάρμοσε έφεραν τη φτώχεια και την ένδεια. Αν κρίνουμε από τις θεομηνίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, η χώρα αποδείχτηκε ότι λόγω μνημονίων, λόγω οικονομικών και ανύπαρκτου επιτελικού κράτους, έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καμία φυσική καταστροφή, καμία θεομηνία».

Ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ ανέφερε ακόμα ότι όπως έχουν παρατηρήσει οι Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει ένας Έλληνας πρωθυπουργός που να έρχεται στην εξουσία και να μη λέει ότι θα φτιάξει αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα: “Τις τελευταίες εβδομάδες διαπίστωσα ότι ο σημερινός πρωθυπουργός τα μόνο σχέδιο που έχει για όλες τις περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες, είναι το σύνθημα «εκκενώστε της περιοχές». Δεν έχει κανένα άλλο σχέδιο για οτιδήποτε συμβαίνει στην πατρίδα μας, είτε αυτό λέγεται «Μπάλλος», είτε πυρκαγιές, είτε σεισμοί. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει ότι ένας άνθρωπος 40-50 χρονών, που έκανε ένα κύκλο ζωής και έφτιαξε ένα σπίτι, δεν μπορεί με την αποζημίωση που δίνει η Πολιτεία να ξανακάνει αυτό τον κύκλο ζωής και εργασίας που του έδωσε ένα σπίτι που κάηκε ή πλημμύρισε και ισοπεδώθηκε. Έχει την αίσθηση ως άλλος πρίγκιπας, επειδή μεγάλωσε στα πλούτη της οικογένειάς του ότι ένας άνθρωπος που είχε μελισσοκομείο ή δούλευε τη ρητίνη μα 7.000 € προκαταβολή και άλλες 13.000 € στη συνέχεια ότι μπορεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακόμα, ο Γιώργος Τράγκας αποκάλυψε την εκτίμησή του ότι μεθοδεύεται κρίση στο Αιγαίο, με λύση ταπεινωτική για την Ελλάδα και με προσφυγή στη Χάγη. .

Επιπλέον, είπε πως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζεται ένα «σικέ» παιχνίδι που ελέγχεται από το Βερολίνο, ενώ, ταυτόχρονα επιτέθηκε στη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς τη ως ένα «σημιτογενές μόρφωμα» με «βιτρίνα» νεοφασιστών. «Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα περνούσαν ούτε στα 10 χιλιόμετρα έξω από τη Νέα Δημοκρατία αυτοί, θα είχε πάρει ασφαλιστικά μέτρα…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε ακόμα μια φορά πως το ΚΕΛΑΝ έχει προτείνει φορολογία τύπου Κύπρου. «Δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα στην Ελλάδα με αυτή τη φορολογία και την προκαταβολή φόρου», είπε ο Γιώργος Τράγκας και συνέχισε με την πρόταση για «πάγωμα» δεκαετές όλων των δανείων και επανεξέταση όλων των φακέλων.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη πλήρη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, ειδικά των πολύτεκνων και των τρίτεκνων οικογενειών. Όπως είπε «…έχουμε εγκαταλείψει την οικογένεια στην Ελλάδα, δεν ασχολούμαστε ούτε με πολύτεκνες ούτε με τρίτεκνες οικογένειες ούτε καν με ζευγάρια που θα κάνουν παιδιά. Η Ελλάδα θα είναι, όχι σύμφωνα με τον Τράγκα, σύμφωνα με όλες τις μελέτες που γίνονται, 8 – 8,5 εκατομμύρια. Κάποιες, μάλιστα, μελέτες λένε ότι το 2050 θα είμαστε 7 εκατομμύρια. Περιμένουμε να επιβιώσουμε ως φυλή και ευρωπαϊκό κράτος; Απέναντι σε έναν «γίγαντα» υπερπληθυσμιακό, ο οποίος επιβουλεύεται τα εδάφη και τις ζωές μας να μείνουμε έτσι; Μέσα στο πρόγραμμά μας είναι η απόλυτη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, ειδικά της τρίτεκνης και της πολύτεκνης».

Επισήμανε τέλος τα εξής: «Πρέπει να ξυπνήσουμε, δε μπορεί να παρακολουθούμε αμέτοχοι. Θέλω να αναδεύσω τα νερά και να βγάλω καλούς νέους πολιτικούς. Έχουν σκουριάσει τα πάντα στο ελληνικό Κοινοβούλιο κι εκείνο που χρειάζεται η χώρα μας είναι εθνική συνοχή και ενότητα».

loading...