ΙΤΑΛΙΑ απ ότι φαίνεται, ο απλός κόσμος το παίρνει πάνω του για να δούμε για πόσο θα αντέξει και ποιος θα υποχωρήσει πρώτος.. – ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκήνιο από τα λιμάνια Τριέστε, Ανκόνα και Γένοβας. Το πιο δυναμικό Τριέστε που ξεκίνησε το μπλοκάρισμα του λιμανιού πρώτο ζήτησε τη συμπαράσταση των άλλων δύο λιμανιών. Η Γένοβα ανταποκρίθηκε, η Ανκόνα όμως αρχικά όχι (χτες). Όσα πλοία εκτρέπονταν στα λιμάνια του Τριέστε και της Γένοβας φεύγανε αυτομάτως για Ανκόνα. Μέχρι να πάει μια μικρή αντιπροσωπεία του κόσμου εκεί και να σταματήσει τη διέλευση. Χτες το βράδυ γίνανε ζυμώσεις με τη κυβέρνηση να κλείνει ραντεβού για να ‘συζητήσουν’ με τους λιμενεργάτες του Τριέστε στις 30 Οκτωβρίου, οι οποίοι βγάλανε μάλιστα και δημόσια ανακοίνωση (συννημένη).

Υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ώστε οι απεργίες να μην κριθούν καταχρηστικές. Οι λιμενεργάτες του Τριέστε δεν μπορούν πχ να εμποδίσουν αυτούς που θέλουν να δουλέψουν. Έπειτα υπάρχουν και ‘εξωτερικοί συνεργάτες’ που επηρεάζονται από το μπλοκάρισμα του λιμανιού. Οι οδηγοί φορτηγών. Για αυτό και το Τριέστε ζήτησε τη συνδρομή τους έμμεσα χωρίς να τους αναφέρει ονομαστικά. Γιατί δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια απεργία.

Διότι θα κριθεί καταχρηστική. Μπορούν όμως να πουν πως υπάρχει καθυστέρηση στα φορτία, ενώ το λιμάνι υπολειτουργεί. Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί ώστε να μην έχει το δικαίωμα επέμβασης η αστυνομία.

Το ευχάριστο είναι πως ο απλός κόσμος από μόνος του, εμψύχωνει τους εργάτες και αντιλαμβάνεται πως ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ να γίνει κάτι. Ή τώρα ή ποτέ. Και φαίνεται να το έχει αντιληφθεί ο απλός κόσμος.

Στα 3 βίντεο έχουμε τα τρία λιμάνια. Μπλε ουρανός και το σύνθημα “Εμείς είμαστε άνθρωποι που δεν τα παρατάνε, δεν τα παρατάμε ποτέ..” είναι το Τριέστε. Τα πορτοκαλί γιλέκα είναι η δυναμική Γένοβα που βροντοφωνάζει ‘Νο ΓΚΡΙΝ ΠΑΣ..’ και δήλωσε πως συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 20 Οκτωβρίου,  τέλος εκεί που ακούγονται τα κορναρίσματα και φαίνονται κάποια φαγητά, είναι η Ανκόνα που φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο σχέδιο ‘Όχι άλλα καύσιμα στη Γερμανία..’

Αυτήν τη στιγμή οι διαδηλωτές φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι. Κανείς δεν περιμένει τίποτα από μία ξεπεσμένη κυβέρνηση που ελέγχεται από την ΕΕ. Εάν σταματήσουν στο ενδιάμεσο οι κινητοποιήσεις θα ξαναξεκινήσουν σίγουρα στις 1 Νοεμβρίου. Αλλά από ότι φαίνεται, ο απλός κόσμος το παίρνει πάνω του για να δούμε για πόσο θα αντέξει και ποιος θα υποχωρήσει πρώτος..

loading...