Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία

 

Η ύπαρξη των πλήρως συμμορφωμένων χριστιανών στην Εκκλησία σηματοδοτεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία!

Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η συμμόρφωση και η υποταγή. Στοιχείο που το βλέπουμε να υπάρχει και στην Εκκλησία στις μέρες μας. Πρωτοφανής η συμμόρφωση των “ευσεβών” χριστιανών στις προσταγές των ηγετών της Ορθοδοξίας.

Πρώτη φορά είδαμε όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας να κάνει τόση μεγάλη υπακοή στους δεσποτάδες. Ως τώρα, το ποίμνιο αμφισβητούσε τον ανώτερο κλήρο, ασκούσε κριτική στους αρχιερείς για τη ζωή που κάνουν, για τα ακριβά αυτοκίνητα, για τα χρυσοποίκιλτα ιερά άμφια, τους παχυλούς μισθούς…. Τώρα όλοι επικαλούνται την ” υπακοή”. Τώρα όλοι οι χριστιανοί συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως γεφυρώθηκε τόσο απότομα το χάσμα ανάμεσα σε κλήρο και λαό;

Είναι φανερό ότι οι συμμορφωμένοι χριστιανοί αντλούν τα επιχειρήματα τους από την δεξαμενή τόσο της πολιτικής εξουσίας όσο και της επιστημονικής κοινότητας. Κατά ένα πρωτοφανή τρόπο αυτά τα δύο λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία! Μετέχουν από κοινού στην αισχρή “επιχείρηση ελευθερία”. Τα μέτρα της Πολιτείας είναι και μέτρα της Εκκλησίας! Ό,τι ισχύει για τις πολιτικές/κοινωνικές συναθροίσεις, ισχύει και για τις λατρευτικές. Κι αυτό είναι κάτι πρωτοφανές στην παράδοση της Εκκλησίας μας. Σαφώς και σηματοδοτεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία!

Κάτω από το τραπέζι υπάρχει συμφωνία απόλυτη. Μια συμφωνία “his master’s voice”. Μια δήλωση του Αρχιεπισκόπου συνοδεύεται απαραιτήτως από ευχαριστίες της κυβέρνησης. Και κάθε καινούργιο μέτρο βαπτίζεται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του αρχιεπισκοπικού γραφείου. Η Ιερά Σύνοδος στο πρώτο ακόμη λοκ ντάουν είχε κάνει την ανακοίνωση για το κλείσιμο των Ναών, πριν καν το αποφασίσει η Κυβέρνηση. Αργότερα η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι θα γίνει η Ανάσταση στις 9μ.μ., ενώ η κυβέρνηση δεν το θεωρούσε καν αναγκαίο. Όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που για να υλοποιηθεί εργαλειοποιήθηκε το Ευαγγέλιο: Αφού το κέλευσε η εξουσία, ας μην τη στενοχωρήσουμε, λένε οι “ευσεβείς”, βλ. πλήρως συμμορφωμένοι, χριστιανοί. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Έτερη πλάνη, πολιτική και αντορθόδοξη, που κυριάρχησε μεταξύ των ευσεβών, είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να υπακούσουμε στο κυβερνόν ευσεβές κόμμα των δεξιών χριστιανών, γιατί καραδοκούν οι άθεοι συριζαίοι. Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε το ένθεον και το πατριωτικόν της παρούσης κυβερνήσεως. Μιας άλλης μορφής δεξιόστροφη αθεΐα ψηλαφίσαμε στα χρόνια αυτής της διακυβέρνησης, την πλάνη της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Νέας Εποχής σε όλο της το μεγαλείο. Οι Συριζαίοι μητροπολίτες μετατράπηκαν σε νεοταξίτες, χάρη στις πλάνες και στις αιρέσεις που ο Οικουμενισμός έχει ήδη διασπείρει. Αγαπολογίες, ψευτοενότητα και τα συναφή.

Έχει αυτή την ιδιότητα η πλάνη και η αίρεση, όταν δεν αντιμετωπίζεται ιεροκανονικά. Προσαρμόζεται για να υπάρξει. Μεταλλάσσεται! Μολύνει την ψυχή, τα ήθη, το φρόνημα, αλλοιώνει την παράδοση, τον τρόπο ζωής, ακόμη και αυτή την φιλοπατρία, γι΄αυτό είναι και εθνικά επιζήμια. Ανέκαθεν η κατάσταση της Εκκλησίας επηρέαζε τα πράγματα της Πολιτείας, αυτό είναι ολοκάθαρο στην πορεία την ελληνορωμαϊκής μας αυτοκρατορίας. Αλλά και σε κάθε εποχή αν έχεις μάτια να δεις! Σε καιρούς πλάνης και αίρεσης το Κράτος ρήμαζε και ρημάζει εκ των έσω. Επειδή δεν αντιμετωπίζεται ιεροκανονικά ο Οικουμενισμός και μέχρι να καταδικαστεί συνοδικά, θα μεταλλάσσεται και θα μολύνει τα πάντα γύρω του. Και φυσικά θα είναι το χρήσιμο εργαλείο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ας αναρωτηθούν οι ιερείς και αρχιερείς ποια εκκλησία υπηρετούν…

Στο επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με την κίβδηλη και στρεβλή πλάνη περί της ενότητας των ευσεβών.

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

αρθρογραφεί για katanixi.gr

loading...