Συνεχίζεται ο εγκλεισμός του ανεμβολίαστου προσωπικού στα ελληνικά πολεμικά πλοία ακόμα και με αρνητικό τεστ

 To ανεμβολίαστο προσωπικό των πλοίων και υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού συνεχίζει να βιώνει δυσκολίες καθώς στερείται εξόδου σε περιπτώσεις που το πλοίο έχει επιστρέψει ή έχει φύγει για κάποιο ταξίδι.

Το μέτρο της 7ήμερης καραντίνας που είναι σε ισχύ από το προηγούμενο έτος με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, υποχρεώνει τους ναυτικούς των πολεμικών πλοίων που δεν έχουν εμβολιαστεί να παραμένουν εντός του πλοίου όταν δεν έχουν βάρδια.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με πλήρωμα Πολεμικού Πλοίου που δεν θέλησε να δώσει το όνομά του, ανέφερε πως μετά από ολιγοήμερο ταξίδι χωρίς το πλοίο να έχει κάποια επαφή με την στεριά, του ζητήθηκε να παραμείνει εντός του πλοίου για 7 ημέρες επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του ιού του ΚΚΚ.

«Η καραντίνα θα ξεκινούσε την επόμενη ημέρα αφότου είχαμε δέσει και βρήκα την ευκαιρία να κάνω rapid τεστ σε ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο με δικά μου έξοδα», αναφέρει. «Όταν πήγα το αρνητικό τεστ για να δείξω πως δεν υπάρχει λόγος να μείνω μέσα στο πλοίο, μου απάντησαν πως το τεστ δεν προβλέπεται», δήλωσε ο ναυτικός.

Όταν πρότεινε να επιδεικνύει σε καθημερινή βάση τεστ κορονοϊού με δικά του έξοδα για να μπορεί να βγαίνει από το πλοίο, η απάντηση ήταν η ίδια. «Οι οδηγίες του Υπουργείου είναι ρητές και αφορά το ανεμβολίαστο προσωπικό και μόνο».

Όπως αναφέρουν πηγές υπάρχει ένα μη αμελητέο ποσοστό στρατιωτικών που αντιδρούν στον εμβολιασμό μέσα στο σώμα των ενόπλων δυνάμεων.

«Τα παραδείγματα από άλλες χώρες και την δική μας έχουν δείξει πως μπορείς να νοσήσεις και να νοσηλευτείς ανεξάρτητα αν έχεις κάνει το εμβόλιο ή όχι. Το μέτρο της καραντίνας δεν έχει λογική, το ζήτημα είναι πλέον πολιτικό και όχι ιατρικό», αναφέρει ο ναυτικός.

Εκτός της υποχρεωτικής καραντίνας του ανεμβολίαστου προσωπικού οι ναυτικοί δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τις επιπλέον ημέρες που διαμένουν εντός του πλοίου, καθώς τα πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στους οικείους ναυστάθμους.

Πηγή: theepochtimes.gr

loading...