Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε κοινό θνητό-Έχασε την βασιλική της ιδιότητα

 Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αναπόφευκτες συγκρίσεις με τους βασιλικούς της Βρετανίας Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι, δίνοντας στους νεόνυμφους το παρατσούκλι «Ο Χάρι και η Μέγκαν της Ιαπωνίας»

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε τον αγαπημένο της από το κολέγιο Kέι Κομούρο – χάνοντας έτσι τη βασιλική της ιδιότητα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους μετά το γάμο με έναν «κοινό θνητό», κάτι που δεν προβλέπεται για τα αρσενικά μέλη.

Επίσης, παρέλειψε τις συνηθισμένες τελετές ενός βασιλικού γάμου και απέρριψε μια πληρωμή που προσφερόταν στις βασιλικές γυναίκες κατά την αναχώρησή τους από την οικογένεια.

Είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που αρνήθηκε και τα δύο.

Το ζευγάρι αναμένεται να μετακομίσει στις ΗΠΑ – όπου ο κ.Κομούρο εργάζεται ως δικηγόρος – μετά το γάμο.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αναπόφευκτες συγκρίσεις με τους βασιλικούς της Βρετανίας Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι, δίνοντας στους νεόνυμφους το παρατσούκλι «Ο Χάρι και η Μέγκαν της Ιαπωνίας».

Όπως η Μαρκλ, ο Κομούρο βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο από τότε που ανακοινώθηκε η σχέση του με την κα Μάκο. Πρόσφατα μάλιστα δέχθηκε κριτική για το μακρύ μαλλί του όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία. Κάποιοι ένιωσαν ότι το χτένισμά του ήταν ακατάλληλο για κάποιον που θα παντρευτεί μια πριγκίπισσα

loading...