Παγκόσμιο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ εκβιαστικών πολιτικών η Ελλάδα: «Δείτε τι κάναμε για να πείσουμε τους νέους να εμβολιαστούν»
Και εις..."ανώτερα"!


Την…τιμητική του είχε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε βρετανικό μέσο.

Ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε από τις βρετανικές αρχές να…παραδειγματιστούν από τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση «έπεισε» τους πολίτες της να εμβολιαστούν, με ιδιαίτερη μνεία τους νέους.


Και όταν γράφουμε «έπεισε» μόνο στην «πειθώ» δεν αναφερόμαστε, αλλά πολύ περισσότερο στον εκβιασμό, σε έναν όρο στον οποίο ελληνική κυβέρνηση και “ειδικοί” έχουν δώσει ρεσιτάλ τους τελευταίους μήνες.

«Κοιτάξτε το ελληνικό μοντέλο για να αυξήσετε το ποσοστό του εμβολιασμού των εφήβων κατά του κορωνοϊού», είναι ο τίτλος του βρετανικού δημοσιεύματος, με τον κ. Πιερρακάκη να δηλώνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση παρέχει δωρεάν σε νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, που θα εμβολιαστούν κατά της Covid μία χρεωστική κάρτα, αξίας 150 ευρώ και σε έφηβους, 15 έως 17 ετών, δωρεάν 50 GB δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα κατάφερε να ενισχύσει το ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid σε έφηβους και νέους.

Φτάσαμε στο σημείο που έπρεπε να κάνουμε μια προσέγγιση, όπου θέλαμε να δώσουμε κίνητρα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, αλλά επίσης θέλαμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι υπέφεραν πολύ από τις συνέπειες της Covid-19 χάνοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση με τους φίλους τους κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα παίξει ρόλο στην αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως το άρθρο που φιλοξένησε τη συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού έχει ως κύρια φωτογραφία του την πρώτη ελληνική εκκλησία που πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός κατά του covid:

(Αρχική φωτο: intime)

Δεν υπάρχουν σχόλια :