«Έβγαλαν μαχαίρια» στη Βουλή Π.Πολάκης και Θ.Πλεύρης για τα εμβόλια (βίντεο)


 Ο Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε τα μονοκλωνικά για να προμοτάρει τα εμβόλια

«Βγήκαν μαχαίρια» στην Ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να συγκρούεται για την αναγκαιότητα των εμβολίων και την χρησιμότητα των μονοκλωνικών θεραπειών με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.


Ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να εγκρίνει τις θεραπείες μονοκλωνικών προκειμένου να «προμοτάρει» τα εμβόλια ενώ ισχυρίστηκε πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 6.000 ασθενείς. Πρόσθεσε δε ότι δεν θα του μάθει ιατρική ο κ. Τσιόδρας. Από την άλλη πλευρά ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε πως ο κ. Πολάκης εισηγούταν την προμήθεια συγκεκριμένου φαρμάκου το οποίο όμως ανακλήθηκε ως επικίνδυνο ενώ κάλεσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τον επικίνδυνο λαϊκισμό.


Πέραν αυτών, ο υπουργός παρουσιάζοντας την τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα επανέλαβε ότι δεν είναι για όλους και σίγουρα όχι για όσους ασθενείς νοσηλεύονται ήδη βαριά και δη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. «Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση. Να εξηγηθούν αυτοί που λένε ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά θέλουν μονοκλωνικά τα οποία επίσης είναι σε πειραματικό» σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :