ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ… ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ…




Του Παναγιώτη Αποστόλου  —  

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου  * – 

Οι αστοχίες αρκετών υπουργών, που επηρεάζουν αρνητικά την κυβερνητική πολιτική και έχουν αντίκτυπο στους ψηφοφόρους, δεν είναι τίποτε μπροστά στην τεράστια κομματική ζημιά της ΝΔ από χιλιάδες οργισμένους πολίτες – οδηγούς, που καθημερινά καταταλαιπωρούνται στην Αθήνα από τις “εφευρέσεις” του Δημάρχου της Κώστα Μπακογιάννη και του “μεγάλου περίπατου” της Πρωτεύουσας!

Μιας απερίσκεπτης εφευρετικότητας του Δημάρχου Αθηναίων – να ήταν η πρώτη και δεν θα είναι και η τελευταία – γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και ανιψιού του Πρωθυπουργού! Ο οποίος επιλέχθηκε ως ο εκλεκτός της ΝΔ στην διεκδίκηση της Δημαρχίας της Αθήνας, για να εκπληρωθούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια της μητρός του, στην “αυριανή” διεκδίκηση δηλαδή, της Προεδρίας της ΝΔ και ως εκ τούτου της Πρωθυπουργίας!

Έτσι ακούγεται έντονα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ εκνευρισμένος με τον ανιψιό του! Τόσο πολύ, που λέγουν ότι διαταράσσονται και οι σχέσεις Κυριάκου – Ντόρας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα πήγαιναν καλά!

Τα παραπάνω έγραφα μεταξύ άλλων σε άρθρο μου στις 19 Ιουνίου 2020 χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ως “βομβιστή” των θεμελίων της ΝΔ!

“Βομβιστής” των θεμελίων της Αθήνας ο Δήμαρχός της…

Είναι όμως μόνο “βομβιστής” των θεμελίων της ΝΔ, η μήπως είναι και

“βομβιστής” των θεμελίων της Αθήνας;

Αφού ακούστε τι ακριβώς έλεγε τον Οκτώβριο του 2021, λίγες ώρες πριν ξεσπάσει στην Αττική η θεομηνία “Μπάλλος” στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” και στην ερώτηση της δημοσιογράφου:

«Η Αθήνα είναι έτοιμη για μεγάλη βροχή, γιατί έρχεται ο “Μπάλλος” όπως μας λένε οι μετεωρολόγοι»!

Και η απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη:

«Είμαστε έτοιμοι όσο μπορούμε να είμαστε! Έχουμε καθαρίσει όλα τα φρεάτια, έτσι κι αλλιώς αυτό γίνεται συστηματικά, οι υπηρεσίες του δήμου είναι όλοι στους δρόμους…»!

Ωστόσο λίγες ώρες μετά ο κ. Μπακογιάννης διαψευδόταν μεγαλοπρεπώς!

Γιατί ο “Μπάλλος” ήρθε και “κατάπιε” πολλές συνοικίες των Αθηνών! Περιουσίες χάθηκαν, επιχειρήσεις διαλύθηκαν. Όπως μιας συμπολίτισσάς μας στον Κολωνό η οποία επαγγελματικά καταστράφηκε και κατήγγειλε πως εάν η κακοκαιρία συνεχιζόταν για λίγη ώρα ακόμη, ίσως να θρηνούσαμε και ανθρώπινες ζωές! Για δε τα φρεάτια υπήρξαν πολλές καταγγελίες από δημότες της Πρωτεύουσας, ότι ήταν φραγμένα και ότι και σε αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιοι θα τρέξουν κατόπιν εορτής!

Δριμύ κατηγορώ κατά του Δημάρχου Αθηναίων από την “Ανοιχτή Πόλη”…

Δείτε παρακάτω, το άριστο ρεπορτάζ για τα γεγονότα της Αθήνας από το ειδησεογραφικό πόρταλ https://www.pronews.gr/:

Η Αθήνα “πνίγηκε” στην πρώτη φθινοπωρινή βροχή, παρόλο που ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης διαβεβαίωνε λίγες ημέρες πριν φτάσει η κακοκαιρία “Μπάλλος” στην χώρα μας ότι “η Αθήνα είναι έτοιμη για να υποδεχθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας”!

Την ίδια ώρα η “Ανοιχτή Πόλη” αποκαλύπτει ότι ο Δήμος Αθηναίων έκοψε 3,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας. Μάλιστα το “μαχαίρι” στο κονδύλι έγινε τη στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη “μαύρη τρύπα” της Πανεπιστημίου!

Δηλαδή η Αθήνα “πνίγηκε” γιατί ο δήμαρχος Αθηναίων ήθελε να πειραματιστεί στην Πανεπιστημίου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων!

Όπως αναφέρει η “Ανοιχτή Πόλη” μετά την 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας”:

«Η πρόσφατη κακοκαιρία, με τις τριτοκοσμικές σκηνές που διαδραματίστηκαν σε δρόμους και σχολεία της Αθήνας, απέδειξε στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του δημάρχου»!

Η “Ανοιχτή Πόλη” υπενθυμίζει ότι η ίδια από το καλοκαίρι έχει επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο την ανάγκη προετοιμασίας και συντονισμού για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, ιδιαίτερα για επιβαρυμένες περιοχές όπως τα Σεπόλια, ο κόμβος της Λένορμαν ή ο Προφήτης Δανιήλ, ενώ αντίστοιχες προειδοποιήσεις υπήρχαν και από κατοίκους. “Σε αντίθετη κατεύθυνση, η δημοτική αρχή μείωσε και κατένειμε αδικαιολόγητα οπισθοβαρώς τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων” τονίζει η δημοτική παράταξη και προσθέτει:

«Η δημοτική αρχή επέλεξε επιπλέον να καταργήσει το ποσό των 3,5 εκ ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας, την ώρα που η κλιματική κρίση απαιτεί μια συνολική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας που να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα – και την ώρα επίσης που ο κ. Μπακογιάννης επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη “μαύρη τρύπα” της Πανεπιστημίου»!

Δήμαρχος και Πρωθυπουργός παίζουν περίεργα παιχνίδια…

Ωστόσο αυτός ο Δήμαρχος είναι και επικίνδυνος, γιατί δεν προέβαλε καμιά αντίρρηση στην πορεία που διοργάνωσαν την Κυριακή που μας πέρασε (17 Οκτωβρίου 2021) Πακιστανοί, παράνομα εισελθόντες στην Ελληνική Επικράτεια και οι οποίοι είναι θανατηφόρα υποστηρικτές της Τουρκίας, από την πλατεία Κοτζιά μέχρι το Σύνταγμα, προκειμένου να γιορτάσουν τη γέννηση του προφήτη τους!

Μια είδηση που την πληροφορηθήκαμε από την πακιστανική τηλεόραση!

Πόσο ακόμη πιο πολυπολιτισμικός Δήμαρχος; Πόσο ακόμη πιο πολυπολιτισμικός Πρωθυπουργός; Πού δεν αντιλαμβάνονται πώς παίζουν με την φωτιά;

Μα τόσο πολύ απροκάλυπτη στήριξη στους παράνομους μετανάστες, που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ;

Στην οποία πορεία – όπως γράφτηκε σε πολλά σάιτ – θεάθηκε να κρατιέται από διαδηλωτές σημαία – σύμβολο των τζιχαντιστών;

Που εξέφραζε και τον Πακιστανό τρομοκράτη που αιματοκύλισε την Γαλλία; Και ο οποίος είχε επιτεθεί με μπαλτά σε περαστικούς στο Παρίσι το 2020;

Βούλιαξαν την Ελλάδα, βούλιαξαν την Αθήνα…

Τις δύσκολες αυτές ώρες για τον ελληνικό λαό, για τους κατοίκους της Πρωτεύουσας, ακούγονται ακόμη κραυγές αγωνίας από τους πυρόπληκτους στην Εύβοια, τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη, προς μια ανήμπορη και επικίνδυνη κυβέρνηση!

Ανήμπορο και επικίνδυνο πολιτικό Σύστημα της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων, που αρνείται πεισματικά να πράξει το αυτονόητο!

Να δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες, ώστε να μην βουλιάζει η Ελλάδα στην πρώτη θεομηνία!

Πώς είναι δυνατόν να βουλιάζουν λεωφορεία σε υπόγειους δρόμους! Πώς είναι δυνατόν να αποκόπτεται η κυκλοφορία σε βασικούς άξονες της Πρωτεύουσας! Πώς είναι δυνατόν να πλημμυρίζουν νοσοκομεία!

Το νοσοκομείο “Σωτηρία” δεν είναι η πρώτη φορά που μετατρέπεται σε “νησί”! Αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές! Γιατί καμιά κυβέρνηση δεν έπραξε το αυτονόητο; Δηλαδή να κατασκευάσει αποχετευτικό σύστημα που να προφυλάσσει τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου;

Αλλά θα μου πείτε, πως αυτά είμαι ψηλά γράμματα για του επαγγελματίες της πολιτικής! Μαυρογιαλούροι του χθες, του σήμερα, για πάντα! Με ευθύνη βεβαίως του ελληνικού λαού!

Στο Μαράθι η θάλασσα είναι ήρεμη…

Και ενώ αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός της βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, αφού η χαλαρή εμφάνισή του την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα, ο ίδιος δεν βρήκε χρόνο να συναντήσει τους συνταξιούχους “λόγω σοβαρών θεμάτων”!

Και όπως γράφηκε πικρόχολα:

«O κόσμος καίγεται κι ο Κυριάκος λιάζεται στο Μαράθι»!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...