«ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ»! Κίνδυνος ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ της παγκόσμιας ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ αλυσίδας: «Ψήνουν» μια νέα «ρωσική επανάσταση»

Ρεπορτάζ ΣΟΚ από διεθνή μέσα ενημέρωσης! Όλο και πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για Great Reset – Θα το πάνε μέχρι τέλους;;;

Τα πράγματα με την παγκόσμια οικονομία είναι πάρα πολύ σοβαρά και μέρα με την μέρα επιδεινώνονται, φέρνοντας όλο και πιο κοντά την Μεγάλη Επανεκκίνηση, μια νέα ρωσική επανάσταση, η οποία αυτή την φορά θα αφορά τον ξεσηκωμό των μαζών του λεγομένου δυτικού κόσμου, εναντίον των πολιτικών ηγετών τους, οι οποίοι, όχι μόνο εφαρμόζουν την λάθος πολιτική, αλλά και έχουν αυξήσει την λαϊκή οργή με τα παράλογα μέτρα και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς του COVID.

Στις ελλείψεις καίριων εξαρτημάτων και πρώτων υλών για την βιομηχανία τροφίμων και όχι μόνο, έχει προστεθεί η εκτόξευση του κόστους της ενέργειας, που οδηγεί τις βιομηχανίες σε αδιέξοδο, με πολλές κινεζικές, όπως ήδη γνωρίζετε, να αναστέλλουν την λειτουργία μονάδων παραγωγής επί ημέρες, Ανάμεσά σε αυτές βρίσκονται προμηθευτές της Apple και της Tesla, που κατόπιν εντολής των κινεζικών αρχών ανέστειλαν την λειτουργία τους για τέσσερις ημέρες, καθώς χωρίς άνθρακα, δουλεία δεν γίνεται. Μάλιστα η Κίνα ζήτησε άρον-άρον βοήθεια από την Μόσχα 

Το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας συμπαρασύρει τις τιμές ανά τον κόσμο, οδηγώντας σε συνεχή επιτάχυνση του πληθωρισμού, ενώ την ίδια ώρα, το Διεθνές Επιμελητήριο Φορτώσεων προειδοποιεί για τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας!!!

Η παρούσα κρίση δείχνει πως θα είναι μία από τις βασικότερες αιτίες, αν όχι η κύρια, πρόκλησης ενδεχομένου παγκοσμίου κραχ.

ΞΕΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ανεπάρκεια φυσικού αερίου έχει εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές του φυσικού αερίου. Την ίδια ώρα η τιμή του πετρελαίου Brent εκτοξεύθηκε στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανησυχία για το ενδεχόμενο ελλείψεων φυσικού αερίου τώρα τον χειμώνα. Η ευρωπαϊκή ήπειρος τροφοδοτείται σε μέγιστο βαθμό από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, ωστόσο οι ροές προς τον τερματικό σταθμό Μάλνοου της Γερμανίας είναι πλέον κατά 1/3 ελαττωμένες σε σύγκριση με εκείνες στην αρχή της εβδομάδας, την ώρα που κλείνουν οι γερασμένοι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ευρώπης. Και αν το ΝΑΤΟ επιμείνει να απειλεί την «Αρκούδα» με την Ουκρανία, τότε δεν αποκλείεται οι Ρώσο να κλείσουν την στρόφιγγα.

Οικονομολόγοι, διεθνείς οργανισμοί, οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της ανεπάρκειας ενέργειας και του υψηλού κόστους της, που επιταχύνει διαρκώς τον πληθωρισμό, ωστόσο, μακριά από τα φώτα της κάμερας τρίβουν τα χέρα τους, καθώς γνωρίζουν πως αυτή η τέλεια οικονομική κρίση στρώνε το χαλί της παγκόσμιας κυβέρνησης των δικών τους τεχνοκρατών, από τους οποίους θα προκύψει παγκόσμια αριστερόστροφη δικτατορία σε μία πιο μοντέρνα έκδοση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κλειδί σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία το πλήγμα στην ενεργοβόρα Κίνα, καθώς σύμφωνα με την διεθνιστική Goldman Sachs, η ακριβή ενέργεια έχει ήδη πλήξει το 44% της βιομηχανικής παραγωγής της.

ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Συναγερμό προκαλούν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση: O πληθωρισμός αγγίζει το υψηλό των τελευταίων 13 ετών και η μεταποιητική παραγωγή επιβραδύνεται, καθώς αυξάνονται οι τιμές της ενέργειας.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 3,4% σε ετήσια βάση από 3% τον Αύγουστο, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. «Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008», σημειώνει η Ιταλική οικονομική ιστοσελίδα money.it.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,4% ετησίως τον Σεπτέμβριο, έναντι εκτιμώμενης αύξησης 3,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Σε ότι αφορά τα τρόφιμα και την ενέργεια, oι σχετικοί δείκτες αυξήθηκαν στο 1,9%, ποσοστό που δεν παρατηρήθηκε από το 2008.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Η παγκόσμια οικονομία απειλείται ιδιαιτέρως από το μπλοκάρισμα στο δίκτυο της εφοδιαστικής αλυσίδας –λιμάνια, πλοία μεταφοράς κοντέινερ και εταιρείες φορτηγών– που κινεί τα προϊόντα στις αγορές. Παρατηρείται ανεπάρκεια κοντέινερ και πλοίων για τη μεταφορά των προϊόντων, μεγάλο μποτιλιάρισμα σε εμπορικά λιμάνια, ενώ κάθε είδους μέτρο περιορισμού, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, λειτουργεί ως τροχοπέδη στις μεταφορές. Μάλιστα, η τιμή φόρτωσης ενός κοντέινερ έχει σχεδόν υπερδεκαπλασιαστεί.

Το Διεθνές Επιμελητήριο Φορτώσεων χτύπησε γερό καμπανάκι κινδύνου, από κοινού με άλλες ενώσεις μεταφορέων σε ανοικτή επιστολή προς τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που παρευρέθησαν στην Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.

Όπως γράφουν οι Financial Times, στην επιστολή του αυτή προειδοποιεί για τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας!!! Παράλληλα, καλεί τους ηγέτες να αποκαταστήσουν την ελευθερία των κινήσεων για τις μεταφορικές και το προσωπικό τους. Σε περίπτωση, συνεχίζει, που δεν υπάρξει μέριμνα των Αρχών, οι τριγμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας θα γίνουν ισχυρότεροι, με συνέπεια να αυξηθούν οι ελλείψεις που έχουν ήδη γίνει αισθητές σε ηλεκτρονικά προϊόντα, τρόφιμα, καύσιμα αλλά και φάρμακα.

Αν σε όλο αυτό προστεθεί το γεγονός πως οι μεγάλες ναυτιλιακές μεταφοράς φορτίου τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν έλλειψη πλοίων αναφορικά με την μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων, καθότι έχει μειωθεί ραγδαία ο αριθμός των ναυπηγείων ανά τον κόσμο, τότε αναλαμβάνεται ο καθένας για τι μέγεθος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣ πρόκειται: Ετοιμάζουν την «τέλεια καταιγίδα»

loading...