ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το Θανασί Μπαρμπουτσάλ αποτελεί εύλογα την καταλληλότερη προσωποποίηση της Νέας Γαλλίας του φωτός!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από άκυρες πηγές του ανταποκριτού μας στο Παρίσι είναι ζήτημα χρόνου η ανακοίνωση της Νέας Μαριάν.

Θυμίζουμε ότι η Μαριάν είναι η μορφή που προσωποποιεί τη Γαλλική Δημοκρατία, χρονολογείται από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης και ενώ είχε αρχικά ανώνυμη φυσιογνωμία από το 1969 είθισται να παίρνει τα χαρακτηριστικά δημοφιλών Γαλλίδων.

Καθώς όμως η νεοδημοκρατία έχει σχέση με την παλιοδημοκρατία όσο η μέρα με τη νύχτα, το πρόεδρο Εμμανουέλ-Μπριζίτ σκέφτηκε ότι η Νέα Μαριάν θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη Νέα Γαλλία.

Ήτανε δεδομένο λοιπόν ότι δεν θα ήταν καμιά ξεπλυμένη ξανθιά λευκή όπως οι παλιές Κατρίν Ντενέβ και Μπριζίτ Μπαρντό, αλλά σκουρόχρωμη.

Καπάκι όμως σκέφτηκε ότι η προσωποποίηση της χώρας από γυναίκα είναι ξεκάθαρα ένα υπόλειμμα από την εποχή της γυναικείας καταπίεσης.

Πήρε λοιπόν τη γενναία απόφαση να κάνει το τολμηρό βήμα ώστε να περάσει άμεσα ένα ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα κι έτσι αποφασιστικά κατέληξε να είναι διεμφυλική (με το κάτι παραπάνω).

Αλλά όχι μόνο! Η Νέα Μαριάν είναι επίσης, σχιζοφρενής, παρανοϊκή, ψυχωτική, παραφιλική, κλεπτομανής, πυρομανής, πρεζόνι, κλεφτρόνι και γενικώς ό,τι άλλο θεωρείτο απωθητικό στην σκοταδιστική παλιοδημοκρατία ώστε να τελειώνουμε μια και καλή μαζί της.

Το γεγονός ότι όχι μόνο δεν είναι διάσημη και δημοφιλής, αλλά δεν την αναγνωρίζει ούτε η μάνα της δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς με το ντόρο που θα κάνουν τα διεθνή ΜΜΜΕ και οι έγκυροι δημοσιογράφοι θα γίνει.

loading...