Κλιμακώνει η Άγκυρα: «Τεμπέληδες οι Έλληνες - Ανίκανοι να μας πολεμήσουν» λέει ο Τ.Γιαϊτζί


 Την ώρα που στην Ελλάδα μιλάνε για «ρεαλισμό» στην Τουρκία μιλάνε για πόλεμο

Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι, καθώς μετά τις δηλώσεις του Μεσούτ Χακί Τζασίν με τις οποίες ανακοίνωνε ότι η Ελλάδα εισήλθε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, έκανε μια ακόμα εμπρηστική δήλωση.


Ο Τ.Γιαϊτζί, χαρακτήρισε με προκλητικό τρόπο τους Έλληνες «τεμπέληδες» και την Ελλάδα «ανίκανη» να πολεμήσει την Τουρκία. Δηλώσεις που έγιναν την ώρα που στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης και καλεί τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με την Τουρκία με «ρεαλισμό» και χωρίς «ψευδαισθήσεις». 

«Δεν είναι δυνατόν έθνη όπως η Ελλάδα, που είναι τεμπέληδες και απλά μιλούν, δεν σκέφτονται τίποτα παρά μόνο χρήματα και διακοπές, να μας καταλαβαίνουν και να μας πολεμούν», δήλωσε ο αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου σε τηλεοπτική συνέντευξη στο TVNet, το διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας Yeni Safak.


«Λένε (οι Έλληνες) ότι η μόνη πυρηνική δύναμη της ΕΕ είναι τώρα από πίσω μας. Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Η Τουρκία πρέπει να το χρησιμοποιήσει πολύ καλά. Με άλλα λόγια, απειλούν άλλες χώρες χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια. Αυτό πρέπει να καταγγελθεί στον ΟΗΕ και την παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός, ο οποίος εκθείασε την ισχύ της τουρκικής αεροπορίας έναντι της ελληνικής.

«Η αεροπορία μας είναι πολύ ανώτερη από την ελληνική αεροπορία. Η αεροπορία μας είναι 30% ανώτερη από την Ελλάδα. Τα πλοία του ναυτικού μας είναι 40 ετών, τα νεότερα είναι 20 ετών, αλλά τα εκσυγχρονίζουμε», υποστήριξε.


Ο Τζιχάντ Γιαϊτζί μίλησε ακόμη και για «τρέλες» της Ελλάδας, που έχουν μία… ιστορική διαδρομή. «Το 1919, η Ελλάδα, ξεκινώντας την ίδια τρέλα, κατέστρεψε ολόκληρο τον στρατό της. Ο τουρκικός στρατός, με επικεφαλής τον Ατατούρκ, αποδεκάτισε τον ελληνικό στρατό. Αλλά το χρησιμοποίησαν, έχοντας μεγαλώσει τα εδάφη της Ελλάδας χωρίς να έχουν καν στρατό».


Δεν υπάρχουν σχόλια :