Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ





Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ* —

Η λέξη Ηλίθιος έχει την ρίζα του στο επίρρημα ήλιθα, που σημαίνει μάταια. Ο ηλίθιος είναι και ανώφελος, ανόητος, μωρός, βλάκας, κουτός, βλακώδης, παρλιακός, ζωντόβολο, θεόκουτος, θεόμουρλος, κουτεντές, καθώνι, μάπας, χαλβάς, χάχας, ευήθης, βραδύνους. Φυσικά ο ίδιος δεν γνωρίζει το ποιον του και αυτή είναι η μόνη διαφορά του με τον συνηθισμένο χαζό.

     Πώς γίνεται όμως μια χώρα να κυβερνάται από έναν ηλίθιο και έναν πανηλίθιο; Γίνεται όμως και δυστυχώς την πατρίδα μας κυβερνά η Δικτατορία των ηλιθίων. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ηλιθίων είναι το μίσος. Μισούν τους πάντες και τα πάντα, ακριβώς επειδή δεν είναι σε θέση οι ίδιοι να κατανοήσουν καμία βαθειά σκέψη ενός μέσου ανθρώπινου  εγκεφάλου.

    Ένα δεύτερο και πολύ ουσιαστικό χαρακτηριστικό τους είναι η παντελής απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης, ακριβώς επειδή στον εγκέφαλό τους επικρατεί το μίσος. Δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ό,τι δεν μπορούν να «ακουμπήσουν» νοητικά οι ίδιοι. Τρίτο και πασιφανές «κουσούρι» τους είναι η κουτοπονηριά και η δουλικότητα, με τις οποίες αναρριχώνται έρποντας και αποδομούν όπου συναντούν την έντιμη ευφυΐα.  

     Αυτή η αισχρή κάστα πολιτικών ήταν θέμα χρόνου πότε θα γίνονταν υποχείρια των εξουσιαστών και θα τους όπλιζαν με το ολέθριο όπλο της ηλίθιας Εξουσίας. Τους πήρε 50 χρόνια να τους επιβάλλουν στην Κοινή Γνώμη μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, με τους τροφαντούς τίτλους αναγνώρισης όπως: Επιστήμων, Ακαδημαϊκός, Πρωθυπουργός, Οικονομολόγος,  Ειδήμων κλπ. Με Πτυχία ανεμοδούρας αποχαύνωσης, που μοίραζαν τα δικά τους εντεταλμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.  

     Μετά από δεκαετίες «επιμόρφωσης» εμφανίστηκαν στο προσκήνιο τα «φυντάνια» των Εξουσιαστών. Αναγκαστικά αναρωτήθηκαν οι ευφυείς άνθρωποι της Γνώσης: πού «κρύφτηκε» η Γνώση και η Λογική; Και αποσύρθηκαν για να ετοιμάσουν την μελλοντική επιστροφή τους σε μια Σοφή εποχή.

    Η χώρα μας ατύχησε να την κυβερνούν οι πλέον απεχθείς και αργυρώνητοι ηλίθιοι. Τους βλέπουμε πλέον καθημερινά μέσα από τα επίσης αργυρώνητα κανάλια της ντόπιας και διεθνούς Εξουσίας. Τα λόγια τους ένας χείμαρρος αλαζονείας και ανεξέλεγκτης ηλιθιότητας. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ;

 

loading...