Ο Πούτιν-Ερντογάν και η Αγία Σοφία.

Η Τουρκία στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου αφανίζει τον Ελληνισμό-Ορθοδοξία με την επιβολή του Διονυσιακού πολιτισμού, με καταστροφές ναών-μνημείων, παραποιημένες προφητείες και μέσα από την αισχρότατη παραποίηση της ιστορίας.


Ορθοδοξία-γεωστρατηγική και ιστορία. Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος (Γεωστρατηγικός αναλυτής (Γεωστρατηγικός αναλυτής-Contact : [email protected]).

Τρέμουν έμπροσθεν στον πολιτισμό και την Ορθοδοξία, τις δύο διαχρονικές αξίες που δίνουν το δικαίωμα στον Ελληνισμό να επιβιώνει και να μεγαλουργεί.

Η νέα τάξη μας οδηγεί για άλλη μια φορά στο δρόμο της παρακμής, της ιστορικής πλαστογραφίας και του Διονυσιακού πολιτισμού. Οι Άγιοι, οι Σοφοί και οι Ήρωες του Ελληνισμού και της Ορθοδόξου πίστεως, είναι οι αψευδείς μάρτυρες της παρουσίας του Χριστού στην ανθρωπότητα. Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με τον ύπατο των φιλοσόφων ο Θεός-δημιουργός ήταν και είναι αιτία μόνον για ότι καλό συμβαίνει. Η παρουσία των Ηρώων και των Αγίων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι μόνον ο Χριστός θέλει τους Έλληνες όπως είπε ο μέγιστος στρατηλάτης του έθνους, ο οποίος ξεπέρασε σε επιτεύγματα ακόμη και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αλήθεια τι θα ήταν οι Έλληνες χωρίς Χριστό, Αριστοκλή και Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ;

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου πολύ σημαντικά μνημεία, ιστορικά οικοδομήματα κρατούν ζωντανή την ιστορία και την ταυτότητα του έθνους, διατηρούν της παραδόσεις-αξίες και ενώνουν-εμψυχώσουν τους απογόνους.

Όταν Συριακός-κυβερνητικός στρατός με την υποστήριξη των Ρωσικών μαχητικών-αεροπλάνων, ανακατέλαβε την ιστορική Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, κλήθηκαν ειδικοί να αξιολογήσουν τις ζημιές στα αρχαία μνημεία και τα έργα τέχνης της πόλης. O ISIS είχε καταστρέψει με απίστευτη βαρβαρότητα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, αρπάζοντας μερικά έργα τέχνης για οικονομικό κέρδος και καταστρέφοντας πολλά άλλα ώστε να κερδίσει την προσοχή στον πόλεμο της προπαγάνδας, σπέρνοντας τον φόβο.

Η Μονή του Προφήτη Ηλία 1.400 ετών κοντά στην Μοσούλη (Βόρειο Ιράκ), ισοπεδώθηκε από το Ισλαμικό κράτος σαν μνημείο “απίστων”. Στο μοναστήρι αυτό έγινε η σφαγή Χριστιανών μοναχών που αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, το 1743.

Η Παλμύρα λεηλατήθηκε χωρίς έλεος. Σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα το Ισλαμικό Κράτος τοποθέτησε νάρκες γύρω από δύο ναούς, άνω των 2.000 ετών έκαστος. Κατέστρεψαν το σύνολο των ανεκτίμητων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ενδεικτική ήταν η φωτογραφία που αποτύπωνε βομβαρδισμένη την Παναγία των Ορθόδοξων Σύριων, στην πόλη Καμισλί.

Στην συνάντηση που είχαν τον Μάρτιο του 2020 ο πρόεδρος Πούτιν με την Τουρκική αντιπροσωπεία εφάρμοσε με άριστο τρόπο τις τακτικές του συμβολικού-ψυχολογικού υβριδικού πολέμου. Στα πλαίσια αυτά υποδέχτηκε τον Ερντογάν και την α στην αίθουσα με το μεγάλο και επιβλητικό άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης.

Υπήρξε σπουδαία αυτοκράτειρα της Ρωσίας και η πολιτική της οποίας συνδέθηκε με τους πολέμους ενάντια στους Οθωμανούς. Η αυτοκράτειρα πολέμησε με μεγάλο σθένος και γενναιότητα την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο κατέλαβε την Αζοφική, την Κριμαία και τη Βεσσαραβία. Τελικά οι Ρώσοι μετά από επιδρομή στην Μολδαβία νίκησαν τους Οθωμανούς στη Βουλγαρία. Οι Οθωμανοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν ειρήνη και στις 21 Ιουλίου 1774 υπογράφτηκε συνθήκη ειρήνης. Διαχρονικά η Κριμαία αποτελεί έως και σήμερα ένα μεγάλο σημείο τριβής και αντιπαράθεσης της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Για αυτό η Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της διπλωματίας των συμβόλων να δείξει την αποφασιστικότητα και παράλληλα να υπενθυμίσει στην Τουρκία τι συνέβη ιστορικά όταν κατέληξαν στο πεδίο της μάχης.

Η απάντηση του Ερντογάν στον Πούτιν.

Ήταν Ιούλιος (10.07.2020), όταν η Αγία του Θεού Σοφία μετετράπη σε Τζαμί, Ο Ερντογάν έκανε Τζαμί την Αγία Σοφία για να δείξει στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Τουρκία είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη-αυτοκρατορία. Ακόμη η ενέργειααυτή έγινε με στόχο να συσπειρώσει τους Μωαμεθανούς, γύρω από εκείνον και τα μεγαλεπίβολα σχέδια του.
Σύμφωνα με πολύ υψηλά ιστάμενες πηγές μου, οι οποίες πάντοτε δικαιώθηκαν σε ότι αποκάλυψαν μέσα από την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, ο Ερτνογάν και οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με την ενέργεια τους αυτή, έστειλαν μήνυμα στα εν Ελλάδι Τουρκικά κλιμάκια της Μιτ και στους πυρήνες των κατοίκων Τούρκων-Χαριζιτών, ότι ξεκίνησε επίσημα η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για αυτό θα πρέπει να ετοιμάζονται για την τελική επίθεση ενάντια στους Έλληνες. Στα πλαίσια αυτών των άνομων σκοπών, θα ακολουθήσουν ακόμη πιο έντονες επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Θα έρθουν πολύ περισσότεροι εισβολείς, θα έχουμε επιδείνωση της πνευματικής και ηθικής παρακμής.

Θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση οι εμπρησμοί, η παραποίηση της ιστορίας, η διακίνηση ουσιών και πορνογραφικού υλικού, η πορνεία-σεξουαλική διαφθορά για να καταστήσουν τους Έλληνες εντελώς αδύναμους. Επίσης θα ενταθούν οι αγορές επιχειρήσεων και ακινήτων και γης από Τούρκους-Γερμανούς και Άγγλους, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου. Όμως το βαρύ πυροβολικό για μια ακόμη φορά, για να είναι αδρανείς-αδύναμοι οι Έλληνες, θα είναι και πάλι ο Διονυσιακός πολιτισμός και οι αδρά πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι οποίοι διακινούν παραποιημένες-ψευδείς προφητείες της Ορθοδοξίας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής- Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία.

Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο.

Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών από την Ρωσία του Πούτιν. Παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο και σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός του αιώνα μας, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του.

Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία.

ΡΩΣΙΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλέον ο νέος πλανητάρχης και τα δεδομένα αρχίζουν να αλλάζουν.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει.

Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο. Ο Πούτιν θέλει το Ιράν και την Συρία στην νέα ένωση που δημιουργεί μαζί με την Κίνα, την Βραζιλία κλπ.

Ο Βλατιμίρ Πούτιν το 2010 καθιέρωσε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλοι και εχθροί ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς-δόγμα βλέπουμε να το εφαρμόζει στην πράξη, στις σχέσεις του με τον Ερντογάν και την Τουρκία !!! Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, ένα κράτος (Ρωσία) υποστηρίζει παράλληλα και τα δύο έθνη που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους !!!

Ο Ερντογάν εδραίωσε οριστικά την κατάκτηση της Βόρειας Συρίας. Oι νέες αγορές από την Ρωσία κατοχύρωσαν την Βόρεια Συρία στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πλανητάρχη Βλαντιμίρ Πούτιν και πραγματοποίησε νέες σημαντικές αγορές στον εξοπλιστικό τομέα. Μια ακόμη δικαίωση της στήλης Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία (Επικρατέειν η Απόλλυσθαι).

Aπό το 2017 αναφέρω ότι η αγορά της πρώτης συστοιχίας S 400 έναντι 2.5 δισεκατομμυρίων με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από Ρωσικά δάνεια, επιτρέπει την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι δεσμοί Ρωσίας και Τουρκίας είναι πολύ ισχυροί.

Εδώ και χρόνια υπογραμμίζω ότι όσο η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S 400, υποβρύχια από την Μόσχα, κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με Ρωσική συνδρομή και τεχνολογία, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής της Τουρκικής εισβολής.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει έστω και σε θεωρητικό επίπεδο ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν και τι θα αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της μαρτυρικής Συρίας.

Δυστυχώς μετά από 4 χρόνια από την Τουρκική εισβολή, ο Πούτιν προτιμά τον Ερντογάν και την Τουρκία από την Συρία του Ασσάντ. Ρωσία και Τουρκία διατηρούν γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές σχέσεις εκατοντάδων ετών.
Πως αλλάζουν οι καιροί; Το 1991 η Αμερική διέλυσε την Σοβιετική Ένωση και από το 2018 η Ρωσία μείωσε αισθητά την εξουσία της Αμερικής η οποία είναι η τρίτη παγκόσμια δύναμη μέχρι στιγμής. Εν τούτοις διότι η Ουάσιγκτον είναι σε καθεστώς αδυναμίας και αποκλειστικά εξαρτώμενη από τον Ερντογάν, με δυσκολία θα παραμείνει η Αμερική στις δέκα κορυφαίες χώρες του κόσμου. Ο Ερντογάν αναμένεται να εκμεταλευθεί την ευκαιρία στο έπακρο και να γίνει η Τουρκία η τρίτη παγκόσμια δύναμη μετά Ρωσία και την Κίνα. Όμως άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Τούρκου προέδρου, σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην BRICS.

Θα προτιμήσει την σταθερότητα και την συμμαχία σε όλα τα επίπεδα με την Ρωσία η την μερική ανεξαρτησία :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ARISVINEWS.BLOGSPOT.COM


loading...