Τον βάτραχο τον βράζεις σιγά σιγά για να μείνει στο τσουκάλι…. .


 Αν σας τα αποστερούσαν όλα κατευθείαν με τη βία, οι παγκόσμιες αναταραχές και λαικές αντιδράσεις θα ήταν ανεξέλεκτες.


Αυτοί το έχουν βρει το κόλπο. Γκρεμίζουν τον κόσμο αφθονίας που ξέρατε, αργά και βασανιστικά. Σχεδόν απαρατήρητα. Οπότε πως να αντιδράσουν τα γκοίμ? Απλά… “συνέβει” θα πουν, και θα σκύψουν το κεφάλι περιμένοντας τον επόμενο πολιτικό (-πιόνι) σωτήρα.


Οπότε μετά την “υγειονομική βόμβα”, αρχίσανε οι κρίσεις.  Κρίση στο πετρέλαιο. Κρίση στην εμπορική ναυσιπλοία. Κρίση ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΉ.


Σε έναν κόσμο υπερευμάρειας δεν μπορούν να σας σκλαβώσουν αν πρώτα δεν τον γκρεμίσουν λιθαράκι-λιθαράκι.


Γιαυτό δεν αναπληρώνονται οι περισσότερες από τις χαμένες προμήθειες.


Στην Αγγλία παίζαν πόκερ για ντεπόζιτα βενζίνης, φαντάζεστε τι έχει να γίνει? Όταν θα εξαρτάται η επιβίωση των παιδιών σας από ένα καρβέλι ψωμί, τότε θα  παιχτούν πολύ σκληρότερα παιχνίδια από πόκερ… . Βλέπε Γουατεμάλα καταστάσεις.


Ούτε το έχουν σε τίποτα να ψεκάσουν την ατμόσφαιρα και να βγάλουν όλες τις σοδειές απαγορευμένες. Ή να αμολύσουν έναν φυτοφάγο ιό/παράσιτο, παραγμένο πάλι στα εργαστήρια τους, που να σαρώσει τα πάντα.


Όταν προφήτευσε ο πατροκοσμάς ότι ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις θα μπορείς χωρίς το χάραγμα δεν τα έλεγε έτσι για να περνά η ώρα. Σας δώσαν 1000 ψευτοελευθερίες και τώρα απλά τις παίρνουν πίσω… .

Δεν υπάρχουν σχόλια :