ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

ΕΝΑ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ…




Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ  Α.  Βιδάλης 

Ένα σατιρικό κείμενο; 
Έτος 2045: Ο άνθρωπος αποίκισε τον Άρη και στη σελήνη έχει αναπτυχθεί διεθνές εργαστήριο έρευνας και τεχνολογίας, με έμφαση στη γενετική μηχανική.

Έχουν σημειωθεί σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα, συμβάλλοντας στην ευημερία της ανθρωπότητας. 

Ο SARS-CoV-2, γνωστός και ως Κορωνοϊός, βρίσκεται στο 32ο  πανδημικό κύμα. Όμως, λίγη υπομονή, φαίνεται «το φως στην άκρη του τούνελ», όπως διαβεβαιώνει η Παγκόσμια Κυβέρνηση (Ο όρος Covid-19 έχει απαγορευτεί προκειμένου να μην θυμίζει το έτος έναρξης της πανδημίας και προκαλέσει ανησυχία και κοινωνική αναταραχή). 

Έχουν επικρατήσει οι μετάνθρωποι γνωστοί ως «όντα», οι δε «άνθρωποι» θεωρούνται κατώτερη κάστα, συνεπώς κάθε συναναστροφή μαζί τους απαγορεύεται, χάριν της παγκόσμιας υγείας, κοινωνικής συνοχής και προόδου. Μικρό το τίμημα, εξ άλλου ποιος θα αρνηθεί την εξέλιξη και την πρόοδο της επιστήμης; 

Οι αείμνηστοι Κλάους Σβάμπ και Τίρι Μαλερέ διαχρονικά χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από την  Κυβέρνηση, μάλιστα η 9η  Ιουλίου (2020) ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου τους «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση», έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικών Αποστάσεων”. 

Εορτάζεται πανηγυρικώς από το Συμβούλιο, οι μαθητές του δημοτικού αποστηθίζουν το καταληκτικό κεφάλαιο του βιβλίου το οποίο απαγγέλουν συνοδεία της Ημιτελούς Συμφωνίας του Σούμπερτ, τα δε όντα προσποιούνται ότι συμμετάσχουν ενθουσιωδώς, προκειμένου να μην εξορισθούν στην Αποικία των “Ψεκασμένων” (Όρος που αποδίδεται σε τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδας, που το κορυφαίο βιβλίο εμφανιζόταν στα διαγγέλματα του). 

Το «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Ειδικών» επεξεργάζεται τη δυνατότητα τα όντα να γεννιούνται με προστατευτικό ρινικό φίλτρο, ώστε να μην φορούν διπλές μάσκες. 

Στα μαιευτήρια εμφυτεύεται πλέον το «ενεργό αποστασιόμετρο», το οποίο εξασφαλίζει απόσταση 2,00 μέτρων μεταξύ των όντων, με ειδική πρόβλεψη για τα συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Μόνο δύο τέκνα επιτρέπονται ανά οικογένεια, το οποίο διαφυλάττει τη διαιώνιση και εντάσσεται στην υιοθέτηση της πράσινης ατζέντας. 

Περαιτέρω κύηση αποτρέπεται με σήμα που λαμβάνουν οι εμφυτευμένοι δέκτες των «ιδιοκτητών μήτρας» (Οι όροι «άρρεν», «θήλυ» και «οικογένεια», έχουν πλέον καταργηθεί).

Η εκπαίδευση διεξάγεται πλέον  εξ αποστάσεως, γεγονός που επιδρά θετικά στο κλίμα περιορίζοντας τις μετακινήσεις και εξοικονομώντας πόρους από τον περιορισμό δόμησης νέων εκπαιδευτικών κτιρίων, το οποίο με τη σειρά του επιδρά θετικά στο περιβάλλον. 

Τα ανήλικα όντα εντάσσονται σε δομημένο μαθησιακό περιβάλλον από την ηλικία των δύο ετών, στοχεύοντας στην οικολογική, υγειονομική και κοινωνική διάπλαση τους. Κάθε συσχετισμός με  καθεστώτα του 20ου Αιώνα είναι τυχαίος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...