Ταυτόχρονες πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Τουρκία! Ο ΦΟΒΟΣ των Ρώσων

 

Στηρίζουν οι διεθνιστές, για απρόβλεπτες καταστάσεις γράφουν ρωσικά ΜΜΕ

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για πολιτική αλλαγή στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν πολιτικές ζυμώσεις και στην Ελλάδα, με τα βλέμματα στραμμένα σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας λόγω της απλής αναλογικής. Παράλληλα πολλαπλά μηνύματα έστειλε και η επίσκεψη Παπανδρέου στην γείτονα για να δει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και πιθανό μελλοντικό νέο Πρόεδρο της χώρας, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ακόμα και ρωσικά δημοσιεύματα γράφουν για «τέλος εποχής» Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «υψηλό κόστος μιας απρόβλεπτης Τουρκίας»

«Υπάρχουν πολλά σχόλια για αυτά τα προβλήματα στην Τουρκία», σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα «eadaily. com» και προσθέτει πως ορισμένοι παρατηρητές στην ίδια την Τουρκία έχουν τολμήσει να δώσουν μια απλή εξήγηση για αυτό το πολυδιάστατο χάος: μιλούν για το «τέλος μιας εποχής» και μια σαφή μετάβαση στην κρατική δομή μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις επόμενες εκλογές το 2023.

«Εδώ υπάρχει μια ελαφρώς διαφορετική άποψη: το μέλλον της Τουρκίας εξαρτάται από τα πολιτικά κόμματα και τους ψηφοφόρους της. Ο ευσεβής πόθος μπορεί να μην βοηθήσει πολύ, αλλά η δημοκρατική σταθερότητα μπορεί να είναι αρκετή, εάν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ορθολογικά και εάν οι πολίτες πάνε (στις κάλπες στις επόμενες εκλογές) μαζικά», γράφει ο συντάκτης του άρθρου και συνεχίζει:

«Συνολικά, το μέλλον της Τουρκίας επιβαρύνεται με αβεβαιότητες και αντιφάσεις. Η πολιτική συζήτηση πριν τις εκλογές θα είναι άνευ προηγουμένου ως προς την αγριότητά της.

Για πρώτη φορά από το 2002, όταν το AKP του Ερντογάν ήρθε στην εξουσία, το βάρος της ευθύνης θα πέσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους ψηφοφόρους στην χώρα.

Το 53,7 % των τούρκων ψηφοφόρων πιστεύει ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα χάσει τη θέση του ως η κορυφαία πολιτική δύναμη στις γενικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα από τον ιδιωτικό κοινωνιολογικό οργανισμό MetroPoll».

Ιδού λοιπόν: Ξαφνικά υπάρχει κάτι κοινό σε Ελλάδα και Τουρκία! Η προοπτική να αναλάβουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ το βάρος της επόμενης μέρας!

Το ιδανικό σενάριο για τους διεθνιστές θα ήταν τα δύο κράτη είτε να έχουν δύο πλήρως συνεργάσιμες κυβερνήσεις σε σχέση με τους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή (ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αλλαγή του δόγματος στο Αιγαίο) είτε δύο πολυκομματικές και άρα ανά πάσα στιγμή εύκολα ανατρέψιμες κυβερνήσεις.

Στο πλαίσιο λοιπόν του διαμοιρασμού του Αιγαίου και του χωρισμού της περιοχής σε περιφέρειες (ΕΔΩ), στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ξαφνικά επανήλθε στο προσκήνιο, προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ ή ακόμα να διεκδικήσει και την ίδια την ηγεσία. Ίσως να οσμίστηκε πως δεν αποκλείεται το αύριο της κυβέρνησης να είναι… πολυκομματικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν προσκεκλημένος του Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί για να παραστεί στην μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Το απόγευμα, όμως, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στην προσφώνηση του κ. Ιμάμογλου ο οποίος είπε πως έχουν κοινή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, τόνισε ότι «πρέπει να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας». Πρόσθεσε ότι «πρέπει συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση», υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο των μητροπολιτικών πόλεων σε αυτές τις προσπάθειες.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε ότι πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών «μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας».

Αυτό θέλουν οι διεθνιστές! Ωστόσο, οι Ρώσοι βλέπουν μια απρόβλεπτη Τουρκία, η οποία είναι σε θέση να προκαλέσει θύελλα στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ειδικά τώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα.

Για την ώρα δείτε βίντεο με τον Γ. Παπανδρέου στην τουρκική εκδήλωση για τον Μ. Θεοδωράκη! Ίσως ονειρεύονται η όποια συνεννόηση με την Τουρκία να γίνει υπό τους ήχους εκείνης της μουσικής.

Ο Παπανδρέου είχε συναντήσει τον Ιμάμογλου και πριν τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα:

loading...