Στο ΚΙΝ.ΑΛ. αναζητούν σανίδα σωτηρίας στον Γιώργο Παπανδρέου Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βγει ενωμένο το ΚΙΝ.ΑΛ.

 Στον Γιώργο Παπανδρέου αναζητούν σανίδα σωτηρίας στο ΚΙΝ.ΑΛ. ώστε να μην διαλυθούν σε χίλια κομμάτια μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού. Και μπορεί ο Παύλος Χριστίδης να ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, όμως όλοι περιμένουν τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε μια από τις δεκάδες συσκέψεις μεταξύ στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, ακούστηκε το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ως της  μόνης υποψηφιότητας που λόγω ονόματος και ιστορίας, θα μπορούσε να συσπειρώσει όχι μόνο το «γεννηματικό» μπλοκ αλλά και ευρύτερες δυνάμεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας νέα δυναμική στο εγχείρημα.

.Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Στις όποιες βολιδοσκοπήσεις τού γίνονται, αρνείται ευγενικά πλην κατηγορηματικά να εμπλακεί σε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση, με τη Φώφη Γεννηματά να δίνει τη μάχη για την υγεία της. Πολλώ δε μάλλον να πάρει ο ίδιος σχετικές πρωτοβουλίες.

Ένα δεύτερο εναλλακτικό σενάριο που συζητούν ορισμένοι, εφόσον ναυαγήσει αυτό της υποψηφιότητάς του, είναι να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου -με υπόδειξη Γεννηματά- επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το μεταβατικό διάστημα του ενάμιση μήνα, μέχρι την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το μόνο σίγουρο με τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας και προσανατολισμού του κόμματους, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή διχασμένο ανάμεσα στο ένα μπλοκ που επιδιώκει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο άλλο, εκείνο που θέλει συνεργασία με την ΝΔ.

Τρικ συσπείρωσης  με ονόματα βγαλμένα από το ένδοξο παρελθόν πολύ δύσκολα θα έχουν αποτέλεσμα αλλά και οι άλλες υποψηφιότητες δεν φαίνεται να εμπνέουν πολλά από τα εναπομείναντα μέλη

loading...