Πρωθυπουργός ποιας χώρας είστε κύριε Μητσοτάκη;

Όλοι προβλέπουν έκτακτες εκλογές! Έτσι η δραστηριοποίηση των κομμάτων που θα επιδιώξουν να μπουν στη Βουλή έχουν “ανάψει μηχανές”!

Ιδιαίτερη δραστηριότητα δείχνει το κόμμα του Φαίδωνα Βόβολη “Ελεύθεροι Ξανά” και διά της Εκπροσώπου και Υπεύθυνης Γραφείου Τύπου Μάντυς Σεβαστού! Η οποία εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τις “αμοιβαίες υποχωρήσεις” που εξήγγειλε πως θα κάνει στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα:

«Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο νυν πρωθυπουργός της χώρας σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε σε “αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Τουρκία”. Αμοιβαίες υποχωρήσεις κ. Μητσοτάκη με την Τουρκία σε τί ακριβώς; Στο Αιγαίο;

Αν ναι, αντιπροτείνουμε στην Πόλη, στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην Ίμβρο και την Τένεδο, στην Κύπρο!

Παραχωρήσεις στο δικό μας έδαφος αμοιβαίες, ΔΕΝ τις συζητάμε.

Πρωθυπουργός ποιας χώρας άραγε είστε;»!!

Αχ Έλληνες…

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η συγγραφέας Μαίρη Καρά! Το μοιράζομαι μαζί σας:

«

Η λέξη Ελάττωμα από το ρήμα ελαττώ, σημαίνει μειώνω. Ελάττωμα είναι η Σωματική, Πνευματική και Ηθική έλλειψη, που προσδίδει μειονεκτικά συναισθήματα σε ένα άτομο, με συνέπεια να μην είναι αποδεκτό ούτε από τον ίδιο τον εαυτό του ούτε από το περιβάλλον του και οφείλεται στην ψυχοσύνθεσή του.

Τα ελαττώματα δημιουργούνται από κληρονομικότητα, από υποβαθμισμένο οικογενειακό περιβάλλον, από έλλειψη ισχυρής βούλησης και πνευματικής καλλιέργειας. Ένα άτομο για να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του και να ξεπεράσει το ελάττωμά του, στα προτερήματά του θα στηριχτεί. Από αυτό τον αγώνα θα ξεχωρίσει ο Άνθρωπος από το Ανθρωπάκι.

Ελαττώματα διακρίνονται και σε μειοψηφία των Ελλήνων, που αποδίδονται στην μακροχρόνια συνύπαρξή του με ξένες Φυλές. Η ευρηματικότητα εκφυλίστηκε σε ανειλικρίνεια, η εξυπνάδα σε πονηριά, η επινοητικότητα σε απάτη και η φειδώ σε απληστία. Κάποιους Έλληνες η ματαιοδοξία και ο εγωισμός τούς έκανε ζηλόφθονους, απαιτητικούς κι ευάλωτους στην κολακεία.

Η Ελληνική Φυλή με τα προτερήματά της στο διάβα των αιώνων ξεπερνούσε τις αδυναμίες της και διατηρήθηκε ως ξεχωριστός λαός της Ανθρωπότητας. Οι σημερινοί Έλληνες μπορεί να θεωρηθούν ως ένας έξυπνος, φιλόδοξος και ευρηματικός λαός, ικανός για Αγώνες και θυσίες, μα με έλλειψη σε Αρετές και Ιδανικά, που οδηγούν σε νέες Εθνικές Δόξες.

Τα ελαττώματα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, για την εξέλιξη ενός Έθνους. Δεν είναι λογικό να κυβερνάται ένα Κράτος από ελαττωματικά άτομα, με κίνδυνο για την ίδια την υπόσταση της Πολιτείας. Μα επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ελαττώματα και επειδή δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να είναι ελαττωματικός… ίσως η εξαίρεση να είναι μια μειοψηφία ανάξιων πολιτικών, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ίσως η ελαττωματική διακυβέρνηση από φτηνά ανθρωπάκια, να οφείλεται σε κληρονομικότητα από τους υποταγμένους υπηκόους των κατακτητών μας. Ίσως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να είναι απόγονοι τέτοιων αμετανόητων ραγιάδων… ίσως απάτριδες… οι ενεργοί Έλληνες όμως όφειλαν να επιλέγουν αναγνωρισμένου κύρους προσωπικότητες για ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.»!!

Μώραλης “αδειάζει” Φώφη και φέρνει ταραχή στη Χ. Τρικούπη…

Σημαντικό το παρακάτω κείμενο από το διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ https://www.aftodioikisi.gr/:

«Ένα “άδειασμα” στη Φώφη Γεννηματά, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, επιφύλασσε η τοποθέτηση του Γιάννη Μώραλη, στη συζήτηση με θέμα “Το μέλλον στη δημοκρατική παράταξη” που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά”:

“Ανήκω στην Κεντροαριστερά” δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά και επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ που έδειξε υπευθυνότητα συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση του 2012-2015 και πρέπει να είναι πάντα εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος! Μετά ακολούθησε η αιχμή!

“Ο χώρος πρέπει να διασωθεί. Το ΚΙΝΑΛ πιστεύω πως δεν έχει φτιάξει ατζέντα με νέες θέσεις και μάλιστα σε συζήτηση της προέδρου με αυτοδιοικητικούς, στην οποία συμμετείχα, δεν έγινα σοφότερος”!

Μάλιστα. Ο δήμαρχος Πειραιά από μια συζήτηση με την Φώφη Γεννηματά, που διετέλεσε αυτοδιοικητικός άρχων, δεν άκουσε κάτι που να τον κάνει σοφότερο. Το άδειασμα είναι εμφανές.

Το ότι προέρχεται από τον Γιάννη Μώραλη, που συνδέεται με φιλία με την Φώφη από τα παιδικά τους χρόνια και είχε στηρίξει την υποψηφιότητά της στις προηγούμενες εκλογές είναι που επιδέχεται ερμηνειών. Απλή κριτική ή σήμα εγκατάλειψης;»!

Προσωπικά θα πρόσθετα: Άρση υποστήριξης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

Και από εκεί και μετά τι;

Τον Ανδρέα Λοβέρδο του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Τον “Ευρωπαίο” Νίκου Ανδρουλάκη; Ή τον Ανρδεοπαπανδρεϊκό Χάρη Καστανίδη;

Κάποιος γνώστης περί του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ μου είπε πως μπορεί να έχουμε ανατροπές στις εσωκομματικές εκλογές της “Πράσινης Παράταξης” στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου! Λέτε;;

Βγήκε στον “αφρό” η Ντόρα Μπακογιάννη…

Από το διαδικτυακό πόρταλ https://www.thebest.gr/:

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στα ΝΕΑ, σχετικά με την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ και την διεύρυνση στο κέντρο, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών αν και απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον πρώην Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι “κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία διευρύνθηκε, έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά. Όποτε συρρικνώθηκε έγινε αντιπολίτευση”.

Και πρόσθεσε: Η Νέα Δημοκρατία “δεν μπατάρει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είμαστε μία χαρά. Ας μην ανησυχούν οι φίλοι μας στην αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον εαυτό της”.

Ενώ για το αν μπορεί κάποιος τη δεδομένη στιγμή να αμφισβητήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: “Δε νομίζω”!

Εμείς όμως στην “Τσουκνίδα” της απαντάμε:

Η ΝΔ έχει εδώ και χρόνια διευρυνθεί στο Κέντρο, εξ ου και λέγεται Κεντροδεξιά! Δεν περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να την βαφτίσει!

Σήμερα όμως, επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση με την φιλελεύθερη ΝΔ, αλλά έχει εξελιχθεί σε νέο “Ποτάμι”, με εθνομηδενιστές και διεθνιστές! Με Ποταμίσιους, Σημιτικούς και ακροδεξιούς! Δηλαδή σε ένα πολιτικό αχταρμά!

Η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές του 2019 έγινε αυτοδύναμη μετά από 10 χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων, ως κεντροδεξιά, που έλεγε πως σέβεται Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια!

Σήμερα το νέο “Ποτάμι”, δηλαδή η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσκοπικά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Και τα χειρότερα δεν έχουν έλθει για την πρώην “γαλάζια παράταξη”!!

loading...