Παγωνιά , Ακρίβεια, Στραβοκεφαλιά – Μπόρις Καρπόφ: Θα παγώσουν τα οπίσθιά τους…

Reseau Intenational,  —  

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού  * — 

« Θα παγώσουν τα οπίσθιά τους…» είπε -εκτός μικροφώνου- ένας (πολύ) ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος , μιλώντας για την «κρίση του φυσικού αερίου» στην Ευρώπη. Και οι υπεύθυνοι για αυτά τα κρυοπαγήματα που έρχονται είναι φυσικά, ως συνήθως… οι Ρώσοι, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους! Αυτά, ενώ οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 15%! Αλλά αυτό, σύμφωνα με αρκετούς Ευρωπαίους πολιτικούς, δεν εμποδίζει τους Ρώσους «να χρησιμοποιούν το αέριο ως όπλο ».

Καλό είναι κάθε μέσο για να μην δείξουμε τους πραγματικούς ενόχους, οι οποίοι είναι… Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί! Από τη μία πλευρά, και όπως υπενθύμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα δεν αντιμετώπιζε δυσκολίες όταν βασίστηκε σε πυρηνικά και φυσικό αέριο. Ναι, αλλά η πυρηνική ενέργεια, στην Ευρώπη των οικολό-υστερικών είναι το Απόλυτο Κακό. Και έτσι μειώνουμε τις δυνατότητες της πυρηνικής ενέργειας, ανεβάζοντας… ανεμογεννήτριες για παράδειγμα! Ένα εξαιρετικό θέμα για ανέκδοτα αυτοί οι ανεμόμυλοι…!

Επιπλέον, οι αμερικανικές σειρήνες που υποσχέθηκαν να αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο με το υγροποιημένο, που επρόκειτο να παραδώσουν μαζικά στην Ευρώπη, υποκίνησαν την αντίθεση των Ευρωπαίων στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος φυσικά δεν επιτρέπει τη μαζική αύξηση των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου. Οι Αμερικανοί έχουν ανώτατο όριο και μπορούν να καλύψουν μόνο περίπου το 12% των ευρωπαϊκών αναγκών. Η Gazprom, ο Ρώσος παραγωγός, βρίσκεται επίσης σχεδόν στο μέγιστο της παραγωγής της παράγοντας 1,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, αλλά όπως δηλώνει ευγενικά το ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας, η Ρωσία γεμίζει πρώτα τα εθνικά της αποθέματα πριν εξυπηρετήσει ξένους πελάτες! Αυτό ονομάζεται «εθνική προτίμηση», μια από τις βάσεις του οικονομικού μας συστήματος!

Εάν προσθέσουμε την κακοδιαχείριση ηγετών οι οποίοι, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία, έχουν μειώσει δραστικά τα αποθέματά τους (κατά την τελευταία δεκαετία, τα αποθέματα φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί κατά τα δύο τρίτα και είναι πλέον αρκετά μόνο για τέσσερις έως πέντε ημέρες αιχμής της χειμερινής ζήτησης), καταλαβαίνουμε ότι εάν οι Ευρωπαίοι που εξαρτώνται από το 41% των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου θέλουν να θερμανθούν, θα πρέπει να πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα, σύμφωνα με τον κανόνα ότι αυτό που είναι σπάνιο, είναι ακριβό!

Υποθέτοντας, συνεπώς, ότι υπάρχουν διαθέσιμα.

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετική για τη Ρωσία, καθώς η Gazprom είναι πεπεισμένη ότι όλη η παραγωγή της θα φτάσει σε υψηλό τίμημα και, ως εκ τούτου, τα φορολογικά έσοδα θα είναι ανάλογα. Και κάτω από τον μανδύα, μια πραγματική χαρά για να δούμε τους Ευρωπαίους να πληρώνουν, για άλλη μια φορά, την αντίθεσή τους στη Ρωσία γυαλίζοντας αμερικανικές μπότες.

Μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε σε ένα άλμα από τους Ευρωπαίους υπουργούς , να παίρνουν δραστικά μέτρα που θα επιτρέψουν στους πολίτες τους να θερμαίνονται σε χαμηλές τιμές, όπως με την επείγουσα εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακόμη και μέσα στις πόλεις. Οι οικολόγοι, οι οποίοι τα πάνε εξαιρετικά στις εκλογές, θα είναι ευχαριστημένοι!

πηγή: https://rusreinfo.ru

loading...