Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση έναρξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη. Ώστε να μην οδηγηθεί η πατρίδα μας σε ενεργειακό τεράστιο πρόβλημα

Δρ.  Ευριπίδης Μπίλλης   * —

Κύριοι Βουλευτές,

·      Μετά τα αναφερόμενα κατωτέρω  στην σχετική ανάλυση για τις εναλλάξιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ότι μία λύση είναι «να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα, αλλά να δεσμεύουμε  όλο το CO2 που προκύπτει».  

·      Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης  για άμεση έναρξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη. Ώστε να μην οδηγηθεί η πατρίδα μας σε ενεργειακό τεράστιο πρόβλημα.

·       Είναι επίσης προφανές ότι σύμφωνα και με τις κατωτέρω πλήρως αξιόπιστες αναλύσεις – προβλέψεις του Ηνωμένου Βασιλείου,   η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μόνον από εναλλακτικές πηγές (αέρας και ήλιος) δεν μπορεί να επιτευχθεί προ του 2040

·       Και μάλιστα λόγω των όσων αναφέρονται,  με πολύ αυξημένο αριθμό ανεμογεννητριών (πλωτών ή σταθερών θαλάσσιων καθώς και αυξημένο αριθμό φωτοβολταϊκών)

·       Ώστε  να καλύπτονται οι ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας τις μέρες με άπνοια ή με έλλειψη ήλιου. Με όμως τον προφανή κίνδυνο υπό σπάνιες συνθήκες να δημιουργηθούν κρίσιμες  καταστάσεις έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειες.

·       Συμπεραίνεται λοιπόν  ότι μοναδική λύση σε μας που διαθέτουμε άπειρες ποσότητες δωρεάν λιγνίτη θα είναι η συνέχιση παραγωγής ηλεκτρισμού με αυτόν,  με παρακράτηση του παραγόμενου διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι μπορεί η πατρίδα μας να γίνει και εξαγωγική χώρα πολύτιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

·       Και με μονάδες φωτοβολταϊκών (ελληνικής εφεύρεσης) που απαιτούν ελάχιστη επιφάνεια και που εκμεταλλεύονται σχεδόν το 50% της ηλιακής ενέργειας (σε σχέση με το 11% του μέσου της ετήσιας απόδοσης τους της της συμβατικής τεχνολογίας)

Που όμως τα κέρδη θα απολαμβάνουν οι νέοι κάτοχοι της μετά το ξεπούλημα μέρους της. Όπως και μετά το ξεπούλημα του ΔΕΔΗΕ με χρήματα που θα αποσβέσει ο αγοραστής σε λιγότερο από 3 έτη. Με τα κανάλια του κ. Γεωργιάδη  να πανηγυρζουν για τις επικερδείς» ιδιωτικοποιήσεις

Στο σημείο υπενθυμίζω στον κ. Γεωργιάδη το υπό    λεχθέν από τον συνώνυμο μου αρχαίο Ευριπίδη ότι:

«Όστις άδικος ών (όποιος, ενώ είναι άδικος) σοφός λέγειν πέφυκε (έχει την ικανότητα να λέγει σοφά λόγια) πλείστην ζημίαν οφλισκάνει˙ (αξίζει τη μεγαλύτερη τιμωρία)  γλώσση γαρ αυχών τάδικ’ εύ περιστελείν (γιατί με τα όμορφα λόγια έχοντας την πεποίθηση ότι το άδικο εύκολα θα σκεπάσει) τολμά πανουργείν (τολμά να κάνει πανούργες πράξεις)

Δρ.  Ευριπίδης Μπίλλης

loading...