Πούτιν: Εγώ κανονίζω!!! Παρέμβαση «γροθιά» στην Μεγάλη Επανεκκίνηση

 Με μια του κουβέντα έριξε την τιμή του φυσικού αερίου

Υποχωρούν από 4% ως 6%, μετά από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ, οι τιμές του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει στην σταθεροποίηση των παγκόσμιων ενεργειακών αγορών, σε μία ακόμα ηγετική παρέμβαση της Ρωσίας, η οποία δείχνει πως πόσο ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ είναι η τροφοδότηση της Ευρώπης και όχι μόνο με ρωσικό φυσικό αέριο!

Η Gazprom πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις της των συμβολαίων που προβλέπουν την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα.

Μάλιστα, ο «Τσαρ Βλαντ» τόνισε πως η κρατική Gasprom θα στείλει στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας περισσότερο φυσικό αέριο από όσο έχει συμβολαιοποιηθεί, με βάση τις παραδόσεις για το εννιάμηνο του 2021. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη έχουν σχεδόν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 9μηνο του 2021, ενώ αν διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο, θα σπάσουν κάθε ιστορικό ρεκόρ ως το τέλος της χρονιάς.

Προηγουμένως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος  στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ενεργειακή αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε ότι για αυτή ευθύνεται η λανθασμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αρνήθηκε τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την προμήθεια φυσικού αερίου με τη Ρωσία και στράφηκε στο χρηματιστηριακό εμπόριο φυσικού αερίου (spot αγορές). Παράλληλα η πράσινη πολιτική της Ατζέντας 2030, η οποία απορρίπτει τους υδρογονάνθρακες και τον λιγνίτη, έχει προκαλέσει τσουνάμι ακρίβειας στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά σε ό,τι αφορά την ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, οδηγώντας τους πάντες στην φτώχεια.

Η παρέμβαση Πούτιν υπενθυμίζει πως η Ρωσία είναι εδώ και δεν υποκύπτει στην προσπάθεια διεθνιστών να επιβάλλουν την πολιτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης, βάζοντας «μπουρλότο» στις τιμές της ενέργειας παγκοσμίως. Το πού θα οδηγήσει η αντιπαράθεση διεθνιστών-Πούτιν, μένει να φανεί στην πράξη.

loading...