Απανωτές «σφαλιάρες» στους οπαδούς της «υπερθέρμανσης» – Έμειναν άναυδοι με αυτό που είδαν στην Ανταρκτική – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για επίσημα στοιχεία…

Μεγάλο ντόρο στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί τις τελευταίες ώρες η είδηση για την κατάρριψη ενός θερμοκρασιακού ρεκόρ στην Ανταρκτική.

Προς απογοήτευση των οπαδών της υπερθέρμανσης δεν αναφερόμαστε σε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, αλλά το ακριβώς αντίθετο!

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητικός σταθμός που βρίσκεται σε ένα υψηλό οροπέδιο στην Ανταρκτική, κατέγραψε ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ μείον 61 βαθμούς Κελσίου, την περίοδο μεταξύ των μηνών Απριλίου και Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την ψυχρότερη θερμοκρασία από τότε που άρχισε η καταγραφή το 1957.

Σύμφωνα με το Live Science και την εφημερίδα The Washington Post, η θερμοκρασία αυτή είναι τουλάχιστον 2,5 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας 30ετίας!

Οι…ειδικοί αποδίδουν τον ψυχρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών σε μία ισχυρή πολική δίνη στη στρατόσφαιρα, με τους ανέμους στην πολική στρατόσφαιρα να ήταν ισχυρότεροι από το κανονικό, γεγονός που βοήθησε στον εγκλωβισμό ακραίου ψύχους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που προξενεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, δείγμα των ακραίων συνθηκών που επικράτησαν τον περασμένο πλέον χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, είναι οι θερμοκρασίες της τάξεως των -98 βαθμών κελσίου (144 F) που κατέγραψαν οι δορυφόροι!

Οι επιστήμονες που κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα…αδικαιολόγητα, αρκέστηκαν στο να πουν μόνο ότι «ένας ψυχρός χειμώνας δεν ακυρώνει την κλιματική αλλαγή».

Θυμίζουμε πως φέτος ο χειμώνας σε αρκετές περιοχές του νοτίου ημισφαιρίου χαρακτηρίστηκε από ασυνήθιστες χιονοπτώσεις ακόμα και σε μέρη της Νότιας Αφρικής με χαμηλό υψόμετρο.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μερικές εβδομάδες μετά την παραδοχή-«βόμβα» από επίσημα ελληνικά χείλη για την κατάσταση που βρίσκεται ο βόρειος πόλος και συγκεκριμένα η Αρκτική.
Ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, είχε επισημάνει τα εξής:
«Ο όγκος των πάγων στην Αρκτική θάλασσα είναι αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και είναι λίγο κάτω από τον μέσο όρο 2004-2013. Η έκταση των πάγων της Ανταρκτικής στη θάλασσα είναι κοντά στο πιο υψηλό ρεκόρ, παρότι η γη γνώρισε τον πιο ζεστό μήνα.
Η NOAA (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) λέει ότι η γη γνώρισε τον πιο ζεστό μήνα που υπήρξε ποτέ. Αλλά ο πάγος ξέχασε να λιώσει».

loading...