Γιώργος Τράγκας: «Ο Αλέξης Τσίπρας καταψήφισε την ελληνογαλλική και “υπερψήφισε” μια ταπεινωτική ελληνοτουρκική συμφωνία»

Απεδείχθη στη Βουλή ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας ψωνίζουν τις ίδιες γραβάτες στην εξωτερική πολιτική

Και ξαφνικά εγένετο φως! Ανάμεσα σε φρεγάτες και γραβάτες, εφάνη η επιθυμία – πόθος του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε μια συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο! Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας μπορεί να καταψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία και την απόκτηση των τριών φρεγατών, αλλά εκ προοιμίου… υπερψήφισε μια διμερή συμφωνία στο Αιγαίο, βάζοντας τον κ. Τσακαλώτο να “σοτάρει” το “ψητό” των υποχωρήσεων στο Αιγαίο, με δήλωση – σοκ για την ανάγκη μιας συμφωνίας τύπου Πρεσπών με την Τουρκία, πασπαλισμένης από τις απαράδεκτες δηλώσεις Τσίπρα περί “λελογισμένης αγοράς όπλων” και “επαρκούς άμυνας”.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε “πράσινο φως” στον Μητσοτάκη να πάει σε διμερείς διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και σε ταπεινωτική διπλωματική ήττα μετά των ανάλογων υποχωρήσεων. Δυστυχώς, είπε στους Έλληνες ότι αν ξαναγίνει πρωθυπουργός, θα οδηγήσει τα πράγματα σε επαναδιατύπωση της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και αν δεν γίνει θα χειροκροτήσει τον κ. Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε άλλον κάτσει σε τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης, από την οποία η Ελλάδα θα σηκωθεί μικρότερη σε κυριαρχικά δικαιώματα.

Από την συζήτηση στη Βουλή έλειπε η λογική. Ένα κράτος που χρωστάει 380 δισεκατομμύρια δημόσιο χρέος, δεν είναι ικανό ούτε να αναπτυχθεί, ούτε να χρηματοδοτήσει την εθνική του άμυνα. Μία χώρα που φροντίζουν οι πολιτικοί της να είναι διχασμένη, είτε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, είτε σε δεξιούς και αριστερούς, δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα προηγμένο όπλο. Η εθνική ενότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της εθνικής άμυνας. Όποιος διαιρεί το λαό, τον φτωχοποιεί με οποιαδήποτε αιτία και τον απομυζά, ανοίγει Κερκόπορτες κατά μήκος όλων των συνόρων.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να σφυρηλατεί πρώτα την εθνική συνοχή και μετά να αναλώνεται σε λογομαχίες περί φρεγατών και γραβατών. Μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας επιλέγουν τις ίδιες γραβάτες για τα οικονομικά και εθνικά θέματα

loading...