Ο ψευδομουφτής Ξάνθης εξαπέλυσε επίθεση κατά των ελληνικών Αρχών Ζητά από την Τουρκία να ασκήσει πιέσεις στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

 Ο τουρκόφρον ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα πως ασκεί πιέσεις στην μειονότητα, που αποκάλεσε «τουρκική», βάζοντας εμπόδια στη θρησκευτική της ελευθερία.

Αρχικά τόνισε ότι: «έχουν κατασταλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες της μουσουλμανικής – «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη», ζητώντας από την Τουρκία να προχωρήσει σε «χρήση κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης έκανε λόγο για παρεμπόδιση εκπαιδευτικών και μαθητών μειονοτικών σχολείων στην Θράκη, για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, και επιτέθηκε στην Αθήνα, λέγοντας πως στόχο έχει να χειραγωγήσει τη μειονότητα μέσω ελέγχου των μουφτήδων αλλά και των μειονοτικών σχολείων.

Παράλληλα μίλησε για προσπάθεια κάμψης του ηθικού των «εκλεγμένων» ψευδομουφτήδων, μέσω δικαστικών διώξεων με την κατηγορία της αντιποίηση Αρχής.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από χριστιανικά μυαλά, με στόχο να αφήσουν την κοινότητά μας ακέφαλη, χωρίς βιβλία και χωρίς θρησκεία» δήλωσε προκλητικά ο Μέτε, επιχειρώντας να δυναμιτίσει το ήρεμο κλίμα στο σύνοικο στοιχείο της Θράκης.

Ο ψευδομουφτής έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Τουρκία να προχωρήσει σε ενέργειες κατά της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της … «αμοιβαιότητας» όπως ο ίδιος την ερμηνεύει. «Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Τουρκία πρέπει να αφαιρέσει από τους χριστιανούς τα δικαιώματα που αφαίρεσε η Ελλάδα από εμάς και να τους δώσει ότι έχουμε εμείς. Πρέπει να γίνει χρήση της κρατικής ισχύος ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε εμείς» δήλωσε προκλητικά.

Τουρκικά ΜΜΕ που δημοσιεύουν τη συνέντευξη Μέτε, εκτός από προκλητικούς τίτλους συνοδεύουν το κείμενο με φωτογραφίες και σημαίες της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

loading...