Ληξουριώτισσα: Στη Ρουμανία, έπεσε η κυβέρνηση έπειτα από πρόταση μομφής. Συνέπειες.

«Η Ρουμανία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο εδώ κι ένα μήνα, κάτι που απειλεί την οικονομική της ανάκαμψη και τις προσπάθειές της να μειώσει τα ελλείμματά της

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ανέτρεψε σήμερα την κυβέρνηση μειοψηφίας του πρωθυπουργού Φλορίν Τσίτου υπερψηφίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία πρόταση μομφής.

Η κυβέρνηση του Φλορίν Τσίτου είχε σχηματισθεί πριν από εννέα μήνες. Η Ρουμανία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο εδώ κι ένα μήνα, κάτι που απειλεί την οικονομική της ανάκαμψη και τις προσπάθειές της να μειώσει τα ελλείμματα που αντιμετωπίζει.

«Η κυβέρνηση Τσίτου έπεσε με μεγάλη διαφορά, πολύ πάνω από το ελάχιστο των ψήφων που απαιτούνταν», δήλωσε βουλευτής της αντιπολίτευσης που επέβλεπε την κάλπη.»

Πριν προχωρήσω θα πρέπει να αναφέρω ότι το επίθετο του έκπτωτου πρωθυπουργού δεν είναι Τσίτου – που στα ρουμανικά θα έπρεπε να διαβάζεται Citu – αλλά Κούτσου ή Κίτσου (μιας και στα ελληνικά δεν υπάρχει το φωνήεν ”î”), που και εκφράζει το «Cîțu», το πραγματικό του επίθετο.

Φως στις άμεσες προεκτάσεις που εγείρονται από αυτή την πτώση, ρίχνει η ανεξάρτητη γερουσιαστής, δικηγόρος στο επάγγελμα, Ντιάνα Ιβάνοβιτς-Σοσοάκα

Μεταφράζω κάποια αποσπάσματα από πρόσφατη ανάρτησή της στο facebook.

«Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ!

Με την απόλυση της Κυβέρνησης Κούτσου, τέλειωσε και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η προσωρινή κυβέρνηση δεν δύναται να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 110, παράγ. 4 του Συντάγματος.

Ο Πρόεδρός τους δεν διόρισε κάποιον προσωρινό πρωθυπουργό, ώστε αυτή τη στιγμή έχουμε ακυβερνησία. Τον Πρόεδρό τους τον ενδιαφέρει πιο πολύ το γκολφ από ό,τι η κυβέρνηση της χώρας… (..)

Ο Κούτσου, ο νομικά αμόρφωτος και ο αρχη-ανίκανος, που ακόμα φαντάζει τον εαυτόν του πρωθυπουργό, υπέγραψε μια απόφαση που επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης` μόνο που αυτό δεν μπορεί να το κάνει` και ούτε ένας προσωρινός [πρωθυπουργός] θα μπορούσε να το κάνει, διότι δεν το θέλει το Σύνταγμα! (…)

Επιπλέον, ο μπάρμπα-Κούτσου δεν μπορεί να υπoγράψει ούτε αποφάσεις CNSU (σ.μετραφ. – Εθνική Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης, ΕΕΕΑ)… (…)

Μπάρμπα Κούτσου, μια απολυμένη κυβέρνηση… δηλαδή και η αφεντιά σου, μπορεί πια να πραγματευτεί μόνο «τα αναγκαία εκείνα έγγραφα που χρειάζονται για την διαχείριση των δημόσιων υποχρεώσεων, μέχρι την ορκωμοσία των μελών της νέας Κυβέρνησης.»

Το Άρθρο 48 του Διοικητικού Κώδικα αναφέρει ότι τα μέλη της Κυβέρνησης είναι υποχρεωμένα να εκτελούν την [λαϊκή] εντολή τους σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, όπως και το κυβερνητικό Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από τη Βουλή.

Τι κάνανε οι εξυπνάκηδες της Κυβέρνησης, προσπαθώντας να παρακάμψουν το Σύνταγμα; Η Ε.Ε.Ε.Α. εξέδωσε μια απόφαση όπου προτείνει την επέκταση της κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα 30 ημέρες. Η Απόφαση 80/06/10/2021. Μόνο που ο απολυμένος πρωθυπουργός Κούτσου δεν μπορούσε πια να υπογράψει αυτή την απόφαση, διότι δεν ήταν πια πρωθυπουργός και επειδή ο Πρόεδρός του δεν τον είχε ορίσει ως προσωρινό! Στις 07/10/2021 η απολυμένη και μη ορισμένη ως προσωρινή Κυβέρνηση, αποφασίζει την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ακόμα 30 ημέρες. (…) … μια απολυμένη Κυβέρνηση αλλά ούτε και μια προσωρινή κυβέρνηση δεν μπορεί να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. […]

Ρε, παιδιά, εγώ γνωρίζω ότι εσείς κινήστε πονηρά και έχετε συνηθίσει να κοροϊδεύετε όλο τον κόσμο επειδή οι υπηρεσίες σας καλύπτουν τα χνώτα, για όσο καιρό τους γεμίζετε τους λογαριασμούς και τους προσφέρεται τα πλούτη της χώρας` και εκτελείτε και εντολές ενάντια του ρουμανικού λαού αλλά εσείς δεν βλέπετε ότι εμείς, οι δικηγόροι, έχουμε τα μάτια κολλημένα απάνω σας όπως σε μπουκάλα αερίου; Ούτε η μάνα της CIA, της MOSSAD, του FSD και όποια άλλη, δεν θα ξανά ξεφύγει της εγρήγορσής μας.

Αγαπητή συμπατριώτες, παντρευτείτε, αγαπηθείτε, μπείτε όπου-όπως γουστάρετε, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάει, τελείωσε!

Κανείς δεν μπορεί να σας ζητήσει ούτε πάσο ούτε τίποτα! Και αν κάνουνε το αλλόκιο, γεμίστε τους όλους προσφυγές: τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες, τους εργοδότες και πωλητές, τους θυρωρούς κ.λπ.. Βολτάρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Τα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένα να εξετάζουν όλο τον κόσμο, διότι γι’ αυτό πληρώνουμε φόρους και εισφορές! Τέρμα και με τον εμβολιασμό! Ξεκινήστε να χορηγείτε θεραπευτικές αγωγές στα νοσοκομεία! Τέρμα και με τα επιδόματα των 30.000 ευρώ στους ιατρούς. Κάτω με την χειραγώγηση και τα ψέμματα, γιατί όλα τελείωσαν.

Κούτσε, σε περιμένω στη Βουλή με ένα νέο αίτημα για την εγκαθίδρυση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης! Θα πάρουν φωτιά τα μπατζάκια σας!

ΚΑΤΩ Η ΜΑΣΚΑ!»

loading...