”ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΝΑΟΥ” ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΙΒΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ! ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ.

ΑΠΟΛΙΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!

 ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ! ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ;

Άπολις ο Άγιος Δημήτριος για 3η συνεχόμενη χρονιά με τη συναίνεση της Εκκλησίας…Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης θα γίνει ”πολύ σύντομη λιτανεία πέριξ του ναού” χωρίς πιστούς.

Αυτή η ιδιόμορφη κατάσταση που τείνει να γίνει καθεστώς ουσιαστικά αποχαρακτηρίζει τον Άγιο από Πολιούχο της πόλης αφού τον στερεί από την προσήκουσα τιμή και τα οφειλόμενα προνόμια.

Η μείωση της τιμής των Αγίων όσο και των ιερών εικόνων που έχουν αμπαλαριστεί παστωθεί σε σελοφάν είναι τάση προτεσταντίζουσα. 

Η μη επαρκώς κι ελευθέρως αποδιδόμενη τιμή σε Αγίους, Αγίες/ Ιερές εικόνες, Ιερά λείψανα Αγίων μέσω π.χ λιτανιών αποτελεί προτεσταντική δογματική κι ουδόλως Ορθόδοξη που την προϋποθέτει. Υπό κανένα πρόσχημα εν παντί καιρώ δεν δύναται να τροποποιηθεί η Δογματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Αυτό που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν δεν είναι το έθος, η παράδοση, η εκκλησιολογία, θέματα λατρείας δευτερεύουσας δυναμικής αλλά η ίδια η Δογματική που συνίσταται στις κύριες πεποιθήσεις μιας θρησκείας το αμετάβλητο κι αναλλοίωτο credo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...