Επίσημη κυβερνητική πολιτική το σκανάρισμα: Με το κινητό ανά χείρας για να περάσουν στο νυκτερινό κατάστημα Στα δελτία ειδήσεων έπαιξαν σήμερα οι… ελευθερίες των εμβολιασμένων που ξεκίνησαν και επίσημα από το Σάββατο το βράδυ.


Πλέον η είσοδος επιτρέπεται -αυστηρά σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες-  και το γλέντι κράτησε μέχρι πρωίας στα κατά τόπους νυχτερινά κέντρα, με νέους όλων των ηλικιών να ξεφαντώνουν μέχρι τα ξημερώματα.


Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος βέβαια.  


Η άλλη έχει να κάνει με τις εικόνες των εμβολιασμένων να… επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά  εμβολιασμού στην είσοδο των καταστημάτων και με τρους υπεύθυνους των καταστημάτων να κάνουν face-control με σκανάρισμα των πιστοποιητικών.


Οι πιο εκστασιασμένοι μάλιστα το έδειχναν όπου έβρισκαν, ακόμα και στους δημοσιογράφους:


Την τιμητική της είχε η Θεσσαλονίκη, το μίνι lockdown της οποίας είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς μεταξύ άλλων είχε απαγορευτεί η νυχτερινή διασκέδαση για τους εμβολιασμένους.


«Λίγο να δούμε τα πιστοποιητικά σας», ακουγόταν χθες το βράδυ στις εισόδους όλων των νυχτερινών καταστημάτων.


Όλοι με ένα κινητό ανά χείρας πρόθυμα έδειχναν τα προσωπικά τους στοιχεία στον υπεύθυνο του νυκτερινού καταστήματος και μετά το παράιτητο σκανάρισμα έμπαιναν μέσα.


Η κυβέρνηση δείχνοντας τις εικόνες αυτές από τα δικά της ΜΜΕ ελπίζει ότι έτσι θα «ζηλέψουν» οι μη εμβολιασμένοι και θα τρέξουν με την πρώτη ευκαιρία να εμβολιαστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :