Επιστρέφει ο εφιάλτης της συνθήκης των Σεβρών στην Τουρκία: Για αυτό σχεδίασαν την “Γαλάζια Πατρίδα”

 Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον για την σημερινή Τουρκία που αποτελεί πλέον σοβαρό πρόβλημα για την διεθνή κοινότητα

Όλα έχουν την εξήγηση τους σε σχέση με την τουρκική προπαγάνδα και τις άκρως επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας σε Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία.

Οι απειλές κατά της Κύπρου, η συνεχής υπενθύμιση του casus belli, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, οι εισβολές σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, και Ναγκόρνο, τα τρομερά δίκτυα Τούρκων πρακτόρων ειδικά σε Βαλκάνια και Μ.Ανατολή, δεν υλοποιούνται για την ικανοποίηση των Τούρκων ισλαμοεθνικιστών αλλά έχουν διττό στόχο.

Α. Την υπονόμευση και πρόκληση αποσταθεροποίησης και  χάους στον ελλαδικό χώρο και την Κύπρο μέσω και των συνεχώς ροών μεταναστών/προσφύγων.

Β. Σε συνδυασμό με το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”, την αποφυγή της εκ νέου επιβολής με άλλη μορφή της παλαιάς συνθήκης των Σεβρών, που προέβλεπε, αποστρατικοποίηση των Στενών και Κουρδικό κράτος ( μερικό διαμελισμό του σημερινού τουρκικού κράτους), για να μην ξεχνιόμαστε εκτός των άλλων.

Η δύση και τους δύο αυτούς στόχους του έχει στην φαρέτρα της, ενώ η σκέψη μιας νέας συνθήκης αυτού του τύπου αποτελεί πλέον αντικείμενο σχεδιασμού σε πολλά μυστικά δωμάτια ευρωπαϊκών πόλεων καθώς και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.    

Μέσα στο κλίμα αυτό , ο αρθρογράφος της εφημερίδας Hürriyet, Nedim Şener, γράφει ότι “ήρθε η ώρα να ανακηρύξουμε τη Γαλάζια Πατρίδα”.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εναντίον της Τουρκίας μέσω της Ελλάδας από τα δυτικά, σε αγαστή συνεργασία με το PKK από το νότο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται (1919-20), ήρθε η ώρα να ανακοινωθεί το Εθνικό Σύμφωνο, η «Γαλάζια Πατρίδα», ανέφερε ο Τούρκος ειδικός.

Ο ίδιος επικαλέστηκε μάλιστα άρθρο της Le Figaro με τίτλο «Οι δυτικές χώρες πρέπει να αντισταθούν στον ιμπεριαλισμό του Ερντογάν» που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα στις 11 Αυγούστου 2020, στο οποίο αναφέρονταν ότι “η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί ήταν μια πρόκληση που περιείχε «προσβολή και απειλή για την Ευρώπη», και ότι Η Τουρκία επιτίθεται τακτικά στην κυριαρχία των νησιών που είναι ελληνικά για χιλιετίες.

Η Συνθήκη των Σεβρών αποσκοπούσε ειδικά στη δημιουργία ενός αυτόνομου Κουρδιστάν. Η συνθήκη επέβαλε την αποστρατικοποίηση των Στενών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά η Συνθήκη αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ο Κεμάλ ανέλαβε τότε τον τουρκικό στρατό για να ανατρέψει τον σουλτάνο, να διώξει τους συμμαχικούς στρατούς, να παραβεί τη συνθήκη και να πολεμήσει τον ελληνικό στρατό, αντικαθιστώντας τη Συνθήκη των Σεβρών με τη Συνθήκη της Λωζάννης στις 24 Ιουλίου 1923.

Με την υπογραφή της Λωζάννης, οι Τούρκοι έτυχαν το απάνθρωπο σχέδιο τους το οποίο ήταν η κάθαρση της Τουρκίας από τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα από τους Έλληνες.

Το σοβαρό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Μεσόγειο (Ιούνιος 2020) μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας δείχνει πόσο επείγον είναι να επανέλθουμε σε ορισμένες διατάξεις της Συνθήκης των Σεβρών για να αντιταχθούμε στην Τουρκία, έναν τοξικό γεωπολιτικό παράγοντα. Η τιμή της χώρας μας, της Γαλλίας, διακυβεύεται», κατέληγε το ίδιο.

Ο Τούρκος αρθρογράφος εκτιμά ότι το άρθρο δεν ήταν απλώς ένα “καυτό” κείμενο μιας γαλλικής εφημερίδας, αλλά η κύρια άποψη της κυβέρνησης της Γαλλίας και πολλών Γάλλων πολιτικών.

Ουσιαστικά ο ίδιος αλλά και πολλοί εκεί στην Άγκυρα διαβλέπουν ότι η Τουρκία με την πολιτική Ερντογάν και τις κινήσεις στην Α.Μεσόγειο θα δεχθούν κάποια στιγμή ένα πιθανό μαζικό πολυμορφικό κτύπημα από την δύση, το οποίο θα αποσκοπεί στην επιβολή εκ νέου μιας συνθήκης των Σεβρών, με άλλη μορφή, η οποία θα βόλευε τρομερά τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Γαλλία-ΕΕ, αφού η είσοδο στον Εύξεινο Πόντο και στα τεράστια κοιτάσματα του Καυκάσου θα ήταν “ορθάνοικτη” πλέον.

loading...