Η Πολωνία θέλει να μείνει ανεξάρτητη χώρα: Απόφαση-σταθμός από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά Βρυξελλών

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ανησυχεί» από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολωνίας το οποίο έκρινε ότι «ορισμένα άρθρα των Συνθηκών της ΕΕ είναι ασύμβατα με το πολωνικό Σύνταγμα», ανέφερε ο Επίτροπος Ντιντιέ Ρέιντερς, σχετικά με την συγκλονιστική απόφαση του πολωνικού δικαστηρίου που απορρίπτει τη νομολογία της ΕΕ!

Ο Ν.Ρέιντερς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει την πρωτοκαθεδρία του ευρωπαϊκού δικαίου», υπονοώντας ότι θα φτάσει μέχρι την διακοπή χρηματοδότησης προγραμμάτων της ΕΕ στην Πολωνία.

Ο Βέλγος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει τις λεπτομέρειες αυτής της πολωνικής απόφασης. Πρόσθεσε όμως ότι «η πρωτοκαθεδρία του ευρωπαϊκού δικαίου επί του εθνικού δικαίου και ο δεσμευτικός χαρακτήρας των αποφάσεων της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης βρίσκονται στην καρδιά της Ένωσης».

Η μάχη μεταξύ της Βαρσοβίας και των Βρυξελλών, θα είναι χωρίς τέλος: Η πολωνική κοινωνία θέλει να μείνει η χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη και η κυβέρνησή της δεν φαίνεται διατεθειμένη να προδώσει την βούληση του λαού, όπως έπραξαν το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Ελλάδα.

loading...