Φόβοι για επέκταση της ενεργειακής κρίσης! Επεμβαίνει ο στρατός στη Βρετανία – Πρώτες ελλείψεις τροφίμων σε σούπερ μάρκετ – ΒΙΝΤΕΟ

 Η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει περισσότερα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης διανομής καυσίμων.

Περίπου 200 στρατιωτικοί, εκ των οποίων 100 οδηγοί, θα αναπτυχθούν από τη Δευτέρα σε μια κίνηση που σκοπό έχει να μειώσει την πίεση στα πρατήρια καυσίμων και στους διανομείς, καθώς οι ουρές συνεχίζονται να παρατηρούνται στους σταθμούς ανεφοδιασμού και το Σαββατοκύριακο.

Ο στρατός είχε τεθεί σε ετοιμότητα για μια τέτοια κίνηση στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο δεν είχε δοθεί μέχρι σήμερα η τελική εντολή.

Οι ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σε πολλά βενζινάδικα της χώρας συνεχίζονται.

Η αναμονή μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 2-3 ώρες.

Ωστόσο, πολλοί χάνουν την ψυχραιμία τους και επιτίθενται σε υπαλλήλους και ιδιοκτήτες ζητώντας καύσιμα.

Όπως διαβάσατε και στο el.gr την περασμένη εβδομάδα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια ακόμα και ανάμεσα πολιτών.

Την ίδια ώρα μεγάλη ανησυχία έχουν προξενήσει οι δηλώσεις του Ρίτσαρντ Γουόκερ, διευθύνοντος συμβούλου μίας εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι τα καταστήματα στερούνται ήδη ορισμένων προϊόντων, όπως ψωμί και αναψυκτικά.

Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να δημιουργήσουν κάποια αποθέματα για την εορταστική περίοδο. Οι επικεφαλής και των υπόλοιπων αλυσίδων τροφοδοσίας επιβεβαιώνουν ότι οι ελλείψεις τροφίμων είναι οι χειρότερες που έχει βιώσει η βρετανική αγορά τα τελευταία χρόνια.

loading...