Κυριακή μεσημέρι κάπου κοντά στην Βάρδα





Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης* —

Σαν συγγραφέας μου αρέσει να κλείνομαι μέσα και να γράφω. Βεβαίως αυτό προϋποθέτει ησυχία που δεν υπάρχει στην βάρδα. Αστυνομικό Τμήμα και Δήμος και Δήμαρχος αδιαφορούν εντελώς και απόλυτα για την ηρεμία  και ησυχία των κατοίκων που είναι και σημαντικός παράγοντας υγείας. Και αν δεν δείχνει γι αυτό ενδιαφέρον ένας Δήμαρχος πτυχιούχος ιατρικής και με ειδικότητα τότε τι ενδιαφέρον να δείξει ένα διοικητής ΑΤ που είναι και αμόρφωτος σχετικά με την Βιολογία και Βιοπαθολογια.

Κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία θα πάρω το αυτοκινητάκι μου και με σύμμαχο τον καιρό θα πάω κάπου να πιω καφέ και να διαβάσω εφημερίδα.

Έτσι και την χθεσινή Κυριακή (03/10/2021). Παρήγγειλα τον καφέ μου, άνοιξα τις εφημερίδες μου και ξεκίνησα την κυριακάτικη ρουτίνα μου που αποφορτίζει τον εγκέφαλο μου από τις εξατμίσεις της καθημερινότητας αλλά που την Κυριακή στην Αγίου Νικολάου είναι σαφώς περισσότερες.

Το πρώτο μέρος της κυριακάτικης ρουτίνας πέρασε τέλεια με χαμηλόφωνη ωραία μουσική και μελέτη των Αληθειών που γράφουν οι εφημερίδες. (ειρωνικά το λέω).

Ήταν πλέον μεσημέρι και στα χέρια μου κρατούσα το τέταρτο και τελευταίο μέρος απ τις εφημερίδες. (Παίρνω δυο και βγάζω κάποια τμήματα και τις χωρίζω στα τέσσερα).

Και εκεί που όλα ήταν σαν σκηνή από πίνακα του ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ μαζεύτηκαν τρία ζευγάρια με τα παιδιά τους (υποθέτω ότι και τα τρία ζευγάρια είχαν/έχουν παιδιά) για φαγητό.

Και τα παιδιά, σχεδόν όλα τα παιδιά, φώναζαν και τσίριζαν, σχεδόν συνεχώς.

Και τι έκαναν οι γονείς ;;; τίποτε. Μιλούσαν μεταξύ τους και όταν άρχισαν να έρχονται τα φαγητά άρχισαν και οι γονείς να φωνάζουν/καλούν τα παιδιά, για να έρθουν στο τραπέζι.

Θα σκεφτείτε όλοι: συνήθης κατάσταση ελληνική των ελλήνων.

Δεν θα το έθιγα και δεν θα το ανέφερα αν ένα από αυτά τα ζευγάρια δεν ήταν ο κος Δήμαρχος μετά της συζύγου και τέκνων.

Ο κος Δήμαρχος και η κα Δημάρχου δεν έδωσαν καμιά σημασία στα παιδιά που φώναζαν (όλα τα παιδιά φώναζαν συνεπώς και τα δικά τους) και όταν ήρθε η ώρα για φαγητό η κα Δημάρχου ήταν αυτή που φώναζε/καλούσε περισσότερο από τα τρία ζευγάρια. Ο κος Δήμαρχος δεν φώναξε/κάλεσε τα παιδιά. Φυσικά φώναξαν και τα άλλα ζευγάρια αλλά λιγότερο σε ένταση από αυτήν της κας Δημάρχου.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Όταν ο Δήμαρχος που τυχαίνει να είναι και πτυχιούχος ιατρικής:

1  δεν δείχνει σεβασμό στους παρευρισκόμενους και αφήνει τα παιδιά του να φωνάζουν και να τσιρίζουν

2  όταν δεν αρπάζει την ευκαιρία να νουθετήσει τα παιδιά του μιλώντας τους για σεβασμό προς τους άλλους  (και βεβαίως μετά την νουθεσία μπορεί να αφήσει τα παιδιά να συνεχίζουν να φωνάζουν κ να τσιρίζουν)

Γιατί ήμουν παρών σε απόσταση 3-4 μέτρων και έβλεπα και άκουγα,

Τότε κατά την γνώμη μου αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να είναι Δήμαρχος και η πόλη μου δεν έχει καμία πιθανότητα να πάει σε Ανάπτυξη

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο από την συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση ικανό για να οδηγήσει την Βάρδα σε καλύτερες μέρες.

Με ποια λογική γίνεται Δήμαρχος ένας πτυχιούχος ιατρικής; Ή αγρότης; Ή δικηγόρος; Ή κρεοπώλης; Ή γεωπόνος;

Ο Πλάτωνας το έδειξε πριν από 2400 χρόνια αλλά ποιος διαβάζει Πλάτωνα;

(και έχοντας πλέον φύγει από το κυριακάτικο θέμα μας)

Οι έξυπνοι παίζουν μπάλα σε βάρος των κορόιδων κρατώντας τους σε ένα πνευματικό σκοτάδι και υποκινώντας τα βασικά τους ένστικτα, κουτοπονηριά και ψευτομαγκιά.

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Βάρδα Ηλείας, 270 52

loading...