ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΜΑΣ

Tης Λέττας Καλαμαρά  * —

Τα ξημερώματα της 15ης Οκτωβρίου 2021, ο διορισμένος Κύπριος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας αποπειράθηκε με τις εισηγήσεις του, που ουδέποτε διαψεύστηκαν, να “γράψει” μία κατάμαυρη σελίδα στην Ελληνική Δημοκρατία. Την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας στον έλεγχο και την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών και την πολιτική εκτροπή τους ουσιαστικά. Η απόπειρά του απέτυχε ευτυχώς, χάρη στην αυταπάρνηση λιγοστών Ελλήνων που αντιστάθηκαν και απέρριψαν τις επικίνδυνες και αναίτιες εισηγήσεις του.

Την 15η Ιουλίου 1974 οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας αποπειράθηκαν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον της Κυβέρνησης Μακαρίου στην Κυπριακή Δημοκρατία που άνοιξε την Κερκόπορτα στην Τουρκία, 5 ημέρες μετά, την 20ή Ιουλίου 1974, για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου μέχρι τις ημέρες μας. Για πολλούς η εισβολή της Τουρκίας ήταν ήδη γνωστή στο Χουντικό Καθεστώς Ιωαννίδη, το οποίο έστελνε τις Ένοπλες Δυμάμεις της Ελλάδας για ύπνο το ξημέρωμα της εισβολής περιέργως και ομολογουμένως με τραγικές συνέπειες.

Το καθεστώς Μητσοτάκη, πολιτική, δικαιοσύνη και ενημέρωση αντί να αποπέμψει τον επίορκο Υπουργό του το ίδιο πρωϊνό επέλεξε τη σιωπή, επαληθεύοντας τη σήψη της Ελληνικής Δημοκρατίας που διακρίνεται για ακατάπαυστη αύξηση του δημοσίου χρέους και το ξεπούλημα των εθνικών πόρων με παράλληλη την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Μία ηθική κατάπτωση που τόσο γλαφυρά περιγράφει σήμερα στο Foreign Affairs ο πάλαι ποτέ διαμορφωτής των παγκοσμίων εξελίξεων Henry Kissinger.

Το πραξικόπημα Στυλιανίδη αυτή τη φορά, 33 χρόνια και 3 μήνες μετά, δεν είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του την κατάλυση της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά την κατάλυση της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων με την ένταξή τους υπό τις διαταγές Στυλιανίδη και την επικίνδυνη απόσπασή τους από τα καθήκοντά τους. Τον απόλυτο έλεγχό τους στην εκτέλεση εντολών εσωτερικής ασφαλείας για την εμπέδωση του καθεστώτος Μητσοτάκη που εκτρέπεται του Συντάγματος σε καθημερινή βάση για να εδραιώσει και προστατεύσει την κυριαρχία του από τη συνεχή παραχώρηση της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της ΑΟΖ της Ελλάδας σε άλλα Κράτη. Τη δημιουργία ενός Υπουργείου Κράτους εν Κράτους Πολιτικής Εκτροπής αντί Προστασίας, που θα παρακάμπτει και ενσωματώνει Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις με κάθε πρόσχημα εις βάρος της ελευθερίας, της κυκλοφορίας των Ελλήνων.

Μία μέρα μετά την 16η Οκτωβρίου 2021 ήρθε η κατηγορηματική διάψευση της Γαλλίας περί αμυντικής συνεισφοράς στην Ελλάδα, με την αποκήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και υπεδάφους από την προάσπισή της, παρά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ παραγγελία για την ανάσταση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της Γαλλίας. Είχαν προηγηθεί σε μία διαβολική σύμπτωση διαρροές της Τουρκίας περί απαίτησης απόσυρσης στρατιωτικών δυνάμεων από τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου και ένα κλίμα δικαιολόγησης επέμβασης της Τουρκίας στο χώρο των Δωδεκανήσων. Έτσι, αν η Άμυνα της Ελλάδας διατηρηθεί 7 μίλια ανατολικώς στο Καστελόριζο και τα Σταρτεύματα της βυθιστούν, η Γαλλία θα είναι ένας υπέροχος παρατηρητής ίσων αποστάσεων. Με 5 δισ. ευρώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ψωνίσαμε από σβέρκο, που λέει και ο λαός.

Δεν μένει να δούμε αν την 20ή Οκτωβρίου 2021, 5 ημέρες μετά την απόπειρα Στυλιανίδη, κατά αντιστοιχία της απόπειρας Ιωαννίδη το 1974, η Τουρκία θα καταπατήσει την ΑΟΖ και το υπέδαφος της Ελλάδας ή αν η αποτυχία Στυλιανίδη ανέτρεψε την καταστροφική ροή της ελληνικής πολιτικής και εθνικής ιστορίας. Η βολική υπόθεση της εκτροπής της αποστολής του Ελληνικού Στρατού και της εμπλοκής του στους δρόμους της Αθήνας με την αλλοίωση της Δημοκρατίας μας και την αναζήτηση μετέπειτα ενός αποδιοπομπαίου τράγου στο πρόσωπο ενός Στρατηγού και ενός Θεσμού, δεν τελεσφόρησε πάντως.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί πατριώτες, πολιτικοί, επιχειρηματίες και σημαίνοντες πολίτες είδαν ένα παράθυρο ευκαιρίας και πίστεψαν στην πλάνη πως η Γαλλία θα μπορούσε να εγγυηθεί τα ελληνικά συμφέροντα, να αποκαταστήσει την παγκόσμια υπερδύναμη του αγγλοσαξονικού άξονα της AUKUS, να διαρρήξουν και υπάρχοντες Συμμαχίες αν απαιτηθεί και να εντάξουν την Ελλάδα σε μία νέα ζώνη ασφαλείας. Η αμυντική Συμφωνία Δένδια μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ το ίδιο πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2021 έπεσε σαν ταφόπλακα σε όσους ονειρεύονταν γαλλικά αρώματα και όργια σε ελληνικό έδαφος εν τη γενέσει των ονειρώξεών τους. Παρόλο που είχαν ράψει ακριβά γαλλικά κουστούμια ταπεινώθηκαν και σιώπησαν.

Φρούδες οι ελπίδες για τα πραξικοπήματα της πιζάμας εις βάρος του ελληνικού και λαού και της Ελλάδας, υποκεινούμενα από ξένα ανθελληνικά κέντρα κρατών και εγκληματικών οργανώσεων, χαρακτηρίζονται από ειδικούς οι προσπάθειες υποβίβασης ή/και απόσπασης της Ελλάδας και όχι μόνο από παγκόσμιους οργανισμούς ασφάλειας που εγγυώνται την ασφάλεια και ειρήνη της Ελλάδας επί δεκαετίες. Στο ίδιο μοτίβο και αυτό το ανέκδοτο της διπλωματίας περί Ευρωστρατού σε μία Ε.Ε. που διαλύεται. Ποιος Πολωνός θα χύσει το αίμα του για την Ε.Ε. των Ούννων και του Μανώλη των Παρισίων, άραγε;

Ας έχουν γνώση οι φύλακες της Ελλάδας, εντός και εκτός των τειχών, ότι οι Σειρήνες του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος που ελέγχει τη χώρα σε μεγάλο βαθμό ηχούν συνεχώς τελευταίως και πολλοί πατριώτες πέφτουν στην παγίδα, όπως τότε την 15η Ιουλίου 1974, με τα ίδια επιδιωκόμενα αποτελέσματα πάντα. Το χαμό τους και τη συρρίκνωση του Ελληνισμού εις όφελος των Οθωμανών και Ούννων με μία βάρκα του Ναπολέοντα γεμάτη με σαμπάνιες ως δόλωμα.

Να μη χαθούν και αφήσουν μονάχο τον Οδυσσέα να σφάξει του Μνηστήρες της Ελλάδας πάλι. Ας μη ξεδιψάσουν με τις γαλλικές σαμπάνιες εις υγείαν των κορόιδων, του ελληνικού λαού, φυσικά και φύγουν ντροπιασμένοι.

Αλλά ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα και την ΑΟΖ της, τελικά, αν γεμίζει το σακούλι καθενός. Κοτζαμπάσηδες και γιουσουφάκια, με κουστούμια και στολές…

loading...