Γερμανία: Σχεδιάζουν τον αποκλεισμό από τα καταστήματα τροφίμων των μη εμβολιασμένων! Εποχές πρωτοφανούς ολοκληρωτισμού


 Μικραίνει συνεχώς ο κλοιός των κυβερνήσεων στους μη εμβολιασμένους με μέτρα τα οποία πριν μόνο μερικά χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικά.


Και όμως σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα BILD, η πολιτεία της Έσσης στην Γερμανία ενέκρινε πρόταση που θα επιτρέπει στα καταστήματα τροφίμων να αποφασίζουν, εάν θέλουν να απαγορεύσουν ή όχι την είσοδο σε ανεμβολίαστους!


Η  πρόταση φυσικά ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου» στην Ευρώπη και δημιουργεί προηγούμενα!


Όπως διαβάζει κανείς στην  γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung», στην Έσση, οι λιανοπωλητές μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα εφαρμόσουν τον κανόνα 3G (είσοδος σε εμβολιασμένους, με αρνητικό τεστ  ή νοσήσαντες) ή τον κανόνα 2G (εμβολιασμένοι  και νοσήσαντες μόνο!).


Το κρατικό διοικητικό γραφείο της Έσσης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Bild ότι το μοντέλο επιλογής 2G ισχύει και για τον τομέα λιανικής πώλησης τροφίμων. Αυτό επηρεάζει και τα σούπερ μάρκετ. Μέχρι στιγμής, το μοντέλο επιλογής 2G δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα σούπερ μάρκετ για να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν πρόσβαση στις προμήθειες τροφίμων.


Ωστόσο αυτό δεν θα πει πως μελλοντικά μπορεί να μπει σε εφαρμογή.


Πάντως η κυβέρνηση της Εσσης «ελπίζει» ότι οι ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ δεν θα κάνουν χρήση του κανόνα 2G:


«Φρονούμε ότι αυτή η επιλογή δεν ενεργοποιηθεί από καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης», είπε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Volker Bouffier, της CDU (χριστιανοδημοκράτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια :