Ι.Χασαπόπουλος σε Μητροπολίτη για όσους αντιδρούν στους εμβολιασμούς σε εκκλησίες: «Αυτοί θα βρίζανε και τον Χριστό»!

 Ήρθε σε δύσκολη θέση μέχρι και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου

Νέα επίθεση στους ανεμβολίαστους και νέες δηλώσεις υπέρ του εμβολίου έκανε ο δημοσιογράφος του Mega Ιορδάνης Χασαπόπουλος. 

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όσους πολίτες αντιδρούν στους εμβολιασμούς σε εκκλησίες και υποστήριξε το εξής: «Να σας πω κάτι; Αυτοί αν ζούσε ο Χριστός θα τον φώναζαν και θα τον έβριζαν. Το λέω εγώ γιατί εσείς δεν τολμάτε να το πείτε. Και ο Χριστός έτσι αποδοκιμάστηκε από κάτι τέτοιους».

Οι δηλώσεις του έφεραν σε δύσκολη θέση μέχρι και τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμο, ο οποίος έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ των εμβολίων, ενώ και με δική του πρωτοβουλία έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες στη Λάρισα. 

Ο Μητροπολίτης πριν από τις δηλώσεις του Ι.Χασαπόπουλου είχε κάνει και αυτός επίθεση σε όσους αντιδρούν στους εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες υποστηρίζοντας πως «ο μεγαλύτερος εχθρός της Θεολογίας και της Εκκλησίας είναι η θρησκοληψία. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε τον 21ο αιώνα. Να νομίζει ο άλλος ότι είναι πιστός, χωρίς να γνωρίζει τι είναι πίστη και ορθοδοξία».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, οι αντιδράσεις δεν ήταν μεγάλες. «Σε μια μητρόπολη 252.000, μαζεύτηκαν 30 την Κυριακή, δεν το λες μεγάλη αντίδραση. Απλά αυτοί μπορούν και κάνουν φασαρία. Άλλοι τόσοι, βρήκαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσά τους και να εμβολιαστούν. Εμείς δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Όλοι παιδιά μας είναι» επισήμανε.

«Ακόμα και ένας να εμβολιαστεί, θεωρούσα ότι θα ήταν επιτυχία. Όσοι ήταν απέξω από το ναό εμβολιάστηκαν» είπε ο Μητροπολίτης, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αυτή την Κυριακή.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ι.Χασαπόπουλος είχε επιτεθεί και χθες στους ανεμβολίαστους τους οποίους τους είχε χαρακτηρίσει ως «μάγκες» εις βάρος των άλλων. 

loading...