Μετά το τζαμί έρχεται και το μουσουλμανικό νεκροταφείο: Τι ζητούν οι… «μεταναστευτικές κοινότητες»


 Το αίτημα να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική, σε χώρο στο νεκροταφείο Σχιστού που έχει παραχωρήσει από το 2005 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διατυπώνουν η μουσουλμανική ένωση Ελλάδας, η πακιστανική κοινότητα Ελλάδας και η κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα, οι οποίες απαρτίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία  από άτομα που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, η ελλαδική Εκκλησία έχει παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων από το 2005 στο Σχιστό για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου και μάλιστα πλήρωσε 30.000 ευρώ για να γίνει η μελέτη κατασκευής του νεκροταφείου. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο φάκελος βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας.


Εκπροσωπώντας τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό, ο συνεργάτης του Μανώλης Καλογερόπουλος, τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μπορούν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα να ταφούν με σεβασμό, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας που επιβάλει το Σύνταγμα».


Τέλος, όπως εξήγησε η ‘Αννα Στάμου, από τη μουσουλμανική ένωση Ελλάδας, στη μουσουλμανική παράδοση ο νεκρός πρέπει να ενταφιαστεί εντός 24 ωρών, ενώ απαγορεύεται η εκταφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :