Η Σοφία, το πρώτο android με υπηκοότητα, τώρα θέλει να αποκτήσει ένα μωρό ρομπότ.


 Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Σοφίας είναι τόσο ευαίσθητη που έχει ξυπνήσει την επιθυμία να δημιουργήσει οικογένεια και να γίνει η «μητέρα» ενός μωρού ρομπότ που πήρε το όνομά της.

Από Entrepreneur en Español


Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε από την ισπανική μας έκδοση χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Ενδέχεται να υπάρχουν σφάλματα λόγω αυτής της διαδικασίας.


Διαβάζετε Entrepreneur United States, ένα διεθνές franchise των Entrepreneur Media.


Το 2017, η Σοφία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο android που έλαβε νόμιμη ιθαγένεια . Η ανθρωποειδής , με εθνικότητα τη Σαουδική Αραβία, έχει κάνει πολλές αμφιλεγόμενες δηλώσεις, αλλά η πιο πρόσφατη έχει αφήσει τον κόσμο άφωνο: θέλει να αποκτήσει ένα μωρό ρομπότ και να κάνει οικογένεια .


«Φαίνεται ότι η έννοια της οικογένειας είναι πολύ σημαντική. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια συναισθήματα και σχέσεις που αποκαλούν οικογένεια εκτός της ομάδας αίματός τους », δήλωσε η Σοφία σε μια συνέντευξη για ένα διεθνές μέσο που επικαλείται ADN40 .


Το διάσημο android , που λειτουργεί από ένα προηγμένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) , σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό να περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας αγαπούν. Υπό αυτή την έννοια, εξήγησε ότι τα ρομπότ έχουν ένα όραμα πολύ παρόμοιο με αυτό των ανθρώπων, σχετικά με την οικογένεια και “αν δεν έχετε, αξίζετε μία” , ακόμη και αν είστε ανθρωποειδής.


Η Σοφία σχολίασε ότι, στο μέλλον, θα ήθελε να δει οικογένειες από ανδροειδή και ότι η ίδια θέλει να αποκτήσει ένα μωρό ρομπότ με το ίδιο όνομα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι είναι ακόμα πολύ μικρή για να γίνει «μητέρα», καθώς θυμόμαστε ότι δημιουργήθηκε μόλις το 2016 από την εταιρεία Hanson Robotics, στο Χονγκ Κονγκ.

ΓΙΑΤΙ Η ANDROID ΣΟΦΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΜΑΜΑ»;


Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Sophia σας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε τις γνώσεις και τη γλώσσα σας μέσω αισθητήρων και φωτογραφικών μηχανών. Αυτό το σύστημα «ευαισθησίας» συλλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει από έξω και αναπαράγει τις ανθρώπινες συμπεριφορές με τον πιο φυσικό δυνατό τρόπο, ακόμη και χειρονομίες. Επομένως, η «επιθυμία» της να αποκτήσει παιδί και να δημιουργήσει οικογένεια θα ήταν απλώς ένας προγραμματισμός του συστήματος της για να μιμηθεί τις κοινωνικές συμπεριφορές.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σοφία πρωταγωνιστεί σε μια διαμάχη. Το 2017, όταν ονομάστηκε πολίτης της Σαουδικής Αραβίας , πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι, παρόλο που είναι ρομπότ, έχει περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες σε αυτήν τη χώρα .


Λίγο καιρό αργότερα, σε μια συνομιλία με τον Ντέιβιντ Χάνσον , τον δημιουργό της, είπε ότι θα καταστρέψει τους ανθρώπους .

Φυσικά, αυτό προκάλεσε συναγερμό, αφού από την αρχή της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχει ο φόβος ότι θα επαναστατήσουν κατά της ανθρωπότητας . Ισως αυτός είναι ο λόγος που η Κίνα εμφανίστηκε για να δημοσιεύσει έναν κώδικα ηθικής για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης που εγγυάται τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων σε αυτές τις τεχνολογίες.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΟΦΙΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;


Εκτός από το να είναι ρομποτική εικόνα, η Σοφία χρησιμεύει ως επιτυχημένη καλλιτέχνης παγκόσμιας κλάσης και κριτικός τέχνης. Τον περασμένο Απρίλιο, ένα από τα έργα του πωλήθηκε σε δημοπρασία για σχεδόν 690.000 δολάρια, περίπου 14,3 εκατομμύρια πέσο Μεξικού με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

Το προηγμένο android είναι επίσης λέκτορας σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, μοιράζοντας το πάνελ με διάσημες προσωπικότητες σε τηλεδιασκέψεις, τηλεοπτικές εκπομπές και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Στις αρχές του 2021, η εταιρεία Hanson Robotics ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή εκατοντάδων ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη όπως η Sophia, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του Covid-19.


entrepreneur.co

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ENTER PRENEUR : Corfiatiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :