Διαβατήριο για την ανάπτυξη οι νέες τεχνολογίες λέει το 68% των Ελλήνων CEOs


της Νατάσας Φραγκούλη * ---

Την επένδυση στις νέες τεχνολογίες θεωρούν οι Έλληνες διευθύνοντες σύμβουλοι ως κορυφαίο όπλο για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους και την αύξηση της απόδοσής της. Το 68% των CEOs στην Ελλάδα απαντά ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και την αύξηση της απόδοσης της επιχείρησης.

Το υπόλοιπο 32% των στελεχών στην Ελλάδα εκτιμά ότι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της επιχείρησης στη σημερινή συγκυρία. Οι Έλληνες επικεφαλής των επιχειρήσεων είναι σαφέστατα προσανατολισμένοι στην τεχνολογία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό ως απάντηση στην πανδημική κρίση της COVID-19.

Γι αυτό άλλωστε ένα εντυπωσιακό ποσοστό 90% των CEOs στην Ελλάδα (75% παγκοσμίως), απαντά ότι «διαθέτει μια επιθετική στρατηγική ψηφιακών επενδύσεων, που αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι είναι οι πρωτοπόροι της αγοράς ή ότι ακολουθούν ταχύτατα». Ενδεικτικό της ψηφιακής εγρήγορσης των στελεχών στην Ελλάδα είναι ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό 82% (78% παγκοσμίως) δηλώνει: «πρέπει να στρέψουμε ταχύτερα τις επενδύσεις σε ψηφιακές ευκαιρίες και να εκποιήσουμε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταστούν ψηφιακά παρωχημένες».Αναζητούν συνεργασίες

Στο μεταξύ, το 70% των Ελλήνων CEOs (74% παγκοσμίως) κρίνει σημαντική τη σύναψη νέων συνεργασιών, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός του ψηφιακού μετασχηματισμού. Έτερο «όπλο», με το οποίο απαντούν οι CEOs στην Ελλάδα στην ψηφιακή πρόκληση είναι ένα πιο ευέλικτο μέλλον για την εργασία.

Το 46% των εγχώριων top στελεχών (και το 37% παγκοσμίως) δηλώνει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων θα εργάζεται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα και το 56% (και το 51% παγκοσμίως) αναζητά επενδύσεις σε κοινούς χώρους γραφείων.

Πάντως, στην Ελλάδα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων σε ποσοστό μόλις 34%, υποστηρίζουν την αύξηση επενδύσεων στις διαδικασίες εντοπισμού των ανατροπών και της καινοτομίας. Αντίθετα, οι παγκοσμίως το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο και φτάνει το 67%.


Εξαγορές για ψηφιακή θωράκιση

Συνολικά, οι Έλληνες CEOs αντιμετωπίζουν με αυξημένη αισιοδοξία την επόμενη ημέρα της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα KPMG 2021 CEO Outlook. Χαρακτηριστικά το 76% των κορυφαίων μάνατζερς (και το 60% παγκοσμίως) εκφράζει βεβαιότητα για την προοπτική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Προ της πανδημίας αυτή τη βεβαιότητα εξέφραζε το 58%.

Επιπλέον, οι Έλληνες CEOs παρουσιάζουν αυξημένη βεβαιότητα για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας τους με ποσοστό 82% σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα (66%).

Το 80% των Ελλήνων επικεφαλής επιχειρήσεων δηλώνει αισιοδοξία για την προοπτική ανάπτυξης της δικής τους εταιρείας με τις Εξαγορές & Συγχωνεύσεις να είναι κρίσιμες για την στήριξη της ανάπτυξης και την απόκτηση ψηφιακών δυνατοτήτων. Το 84% των Ελλήνων CEOs (και το 87% παγκοσμίως) επιδιώκει να συνάψει συμφωνίες τα επόμενα 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :