Νίκος Νικολόπουλος: Η πολιτική συνεχούς ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ της χώρας με πάνω από 400 δις € και η «πολιορκία» των καταναλωτών σφίγγει από τις συνεχείς αυξήσεις .

Την ίδια στιγμή που η «πολιορκία» των ελλήνων καταναλωτών σφίγγει από συνεχείς αυξήσεις κάποιοι πανικόβλητοι αγοράζουν και αποθηκεύουν τρόφιμα υπό τον φόβο των ανατιμήσεων ενώ στο σύνολο του ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από φτώχεια, ανεργία, λιμούς και καταποντισμούς!!

Η κοινωνία είναι εξαιρετικά πιεσμένη οικονομικά και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να αντέξει το κύμα της ακρίβειας που όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου που αποτυπώνουν το ανοδικό κύμα της ακρίβειας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αναβρασμό. Είμαστε σε μια νέα ανθρωπιστική κρίση όμοια η και χειρότερη εκείνης που βιώσαμε τη περίοδο των μνημονιακών «παγετώνων». Τα κυβερνητικά ημίμετρα για ηλεκτρικό ρεύμα, για το φυσικό αέριο και για το πετρέλαιο θα καλύψουν μόνο ένα μέρος των αυξήσεων και θα αναγκάσουν τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη… Ζούμε πλέον μέσα σε ένα απίστευτα δύσκολο περιβάλλον όπου τα μνημόνια, τα συνεχή λοκνταουν, οι αναστολές, οι μειώσεις μισθών και τζίρων, τα χρέη στην εφορία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν γονατίσει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αυτή είναι η παρούσα πραγματική και όχι εικονική πραγματικότητα για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.

Η εικόνα που μας δίνει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την χρονιά που πέρασε παρουσιάζει ως πολυτέλεια το κρέας την θέρμανση ακόμα και τον κινηματογράφο για τον μέσο έλληνα… Συγκεκριμένα το 96,7% των αδύναμων νοικοκυριών και το 40,8 των μεσαίων δηλώνουν δυσκολία ακόμα και για κάλυψη των αναγκαίων δαπανών της τάξης των 390€ περίπου έχοντας αδυναμία να υπάρχει στο οικογενειακό τραπέζι έστω και δύο φορές την εβδομάδα κοτόπουλο κρέας ή ψάρι! Δεν υπάρχουν χρήματα ώστε το σπιτικό τους να έχει μια ικανοποιητική θέρμανση! Πως θα βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα; Επίσης δε επαρκούν τα έσοδά τους για να κυκλοφορούν με το αμάξι τους ή να λειτουργούν το πλυντήριο ρούχων, να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο η ακόμα να και να αγοράσουν μια τηλεόραση. Δεν μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για διακοπές μιας εβδομάδας που αποτελούν πλέον όνειρο θερινής νυκτός για τους πολλούς όταν μάλιστα η αδυναμία αποπληρωμής δανείων η παγίων λογαριασμών τους έχει δημιουργήσει ένα μόνιμο μηνιαίο βραχνά. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για την υγεία τους, την ψυχαγωγία τους και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Όμως οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ του Μαξίμου περί αλλά τυρβάζουν και μεριμνούν…

Από την καθημερινή προπαγάνδα τους στα βρώμικα κανάλια της διαπλοκής καταλαβαίνει ο καθένας μας ότι οι κύριοι αυτοί ζουν σε άλλη χώρα, ότι ζουν πράγματι σε μια εικονική πραγματικότητα.

Τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα όπως αποτυπώνονται στην έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ ακυρώνουν την τάχα ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ κυριαρχία του Μητσοτάκη. Τα οξυμένα κοινωνικά, εθνικά και όχι μόνον προβλήματα , έχουν διαμορφώσει ένα πολιτικό σύστημα τύπου «ζελέ» ενώ φουντώνουν γκρίνιες και δυναμώνουν τις φυγόκεντρες εσωκομματικές δυνάμεις .

Ο Μητσοτάκης μέρα με τη μέρα απομυθοποιείται εκ των πραγμάτων, η επαυξανόμενη αμφισβήτηση φουντώνει και σε λίγο από «ΜΩΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ» που ήθελε να τον εμφανίζουν θα αποδειχθεί ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις «πληγές του Φαραώ» που φέρνει η δόλια πολιτική του, μια πολιτική συνεχούς ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ της χώρας μας με περισσότερα από 400 δις € !! Εάν ο Μητσοτάκης και οι καρεκλοκένταυροι του Μαξίμου δεν μπορούν λόγω μειωμένης αντίληψης να καταλάβουν ότι έρχεται μεγάλη πολιτική καταιγίδα τουλάχιστον ας προβληματιστούν γιατί ήδη τα ΜΜΕ των ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ που τους στηρίζουν με αθέμιτους και αντιδημοκρατικούς τρόπους, ζητούν εδώ και τώρα εκλογές!!

Ο Μητσοτάκης εμφανιζόμενος σίγουρος για την πολιτική του κυριαρχία έχει σταθεί αδύναμος μέχρι σήμερα να φέρει προς ψήφιση τα πρωτόκολλα της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί άραγε; Τι φοβάται;

Εκτός εάν ο Μητσοτάκης, άσχετα με τα όσα διαλαλεί ότι δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές – ακόμα και πριν λίγες ημέρες στο υπουργικό του συμβούλιο – ψάχνει την ευκαιρία να μας πάει σε πρόωρες εκλογές, που θα αναδείξουν μια κυβέρνηση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ!

Το ποια κόμματα και πόσα θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση Συνασπισμού θα εξαρτηθεί από την απόφαση του λαού… Άραγε ο πολύπαθος λαός είναι έτοιμος να καταστήσει με την ψήφο του τον ΚΟΥΛΗ μια νέα ΦΩΦΗ ; Ίσως … Άλλωστε ποιος πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου θα γινόταν κάποτε πολιτική «τσόντα» του Μητσοτάκη Β του μικρού και ολίγιστου…

Σύντομα …οψόμεθα εις Φιλίππους!!

ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

loading...