Ρωτώ: Κακώς τους καταδίωξαν και έριξαν 35 σφαίρες;

 

1. Διαβάζω:

“στη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της υπηρεσίας ζήτησε μέσω ασυρμάτου από τους αστυνομικούς να μη συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα και να διακόψουν την καταδίωξή του ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών”

2. Σκέπτομαι ο ιθαγενής: 

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν ένα όχημα επειδή δεν σταμάτησε για έλεγχο. Δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ΓΙΑΤΙ δεν σταμάτησε το όχημα. Στο όχημα θα μπορούσαν πχ να επιβαίνουν τρομοκράτες με εκρηκτικά. Θα μπορούσε να είναι ένας δολοφόνος που τρέχει για να ξεφύγει.  Στο πορτ μπαγκάζ θα μπορούσαν να υπάρχουν 100 κιλά ηρωίνης. Θα μπορούσαν ακόμη να ήταν απαγωγείς, να ήταν βιαστές, ανώμαλοι που μόλις άρπαξαν ένα παιδάκι.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κλεφτρόνια.

3. Ρωτώ: Κακώς τους καταδίωξαν και έριξαν 35 σφαίρες;

Απαντώ: ΟΧΙ, καλώς, πολύ καλώς τους καταδίωξαν. Έκαναν τη δουλειά τους. 

Και όσο λυσσασμένα προσπαθούσαν οι παράνομοι να ξεφύγουν, τόσο (και δικαιολογημένα) πείσθηκαν οι αστυνομικοί ότι ΔΕΝ πρέπει να τους αφήσουν να ξεφύγουν.

4. Αν η δουλειά του προϊστάμενου στην άμεση δράση είναι να διατάζει να μην καταδιώκονται αυτοκίνητα που δεν σταματούν, να μας το πείτε. Καταρχήν από εδώ και πέρα να μη σταματάμε κι εμείς. Έπειτα, να αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στα αυτοκίνητα με τίποτα κουλουράκια για κέρασμα. Να αφήνουμε και τα κλειδιά στις εξώπορτες και να κοιμόμαστε σε πλάγια θέση με κατεβασμένα τα σώβρακα “ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων”.

5. Αντί να στείλουν το συγκεκριμένο προϊστάμενο να ταϊζει από εδώ και πέρα τις πάπιες στον εθνικό κήπο, έστειλαν τους ανθρώπους που έκαναν τη δουλειά τους στον εισαγγελέα…

Ναι, ξέρω, αυτή είναι η “διαδικασία”…

loading...